Jachthuis Sint Hubertus – Themarondleiding Helene Kröller-Müller: koopmansvrouw en kunstverzamelaar

Helene Müller trouwde in 1888 met Anton Kröller; samen richtten zij het Nationale Park De Hoge Veluwe op. Zij voedde vier kinderen op, reisde veel en nam later als directielid deel aan de firma Müller & Co: ze werd hoofd van de afdeling Gebouwen. Helene hield van reizen, waarbij ze tijdens haar tochten de schoonheid ontdekte van kunst en architectuur. Ontdek meer over het bijzondere leven van Helene Kröller-Müller tijdens deze themarondleiding door het Jachthuis Sint Hubertus op het Nationale Park de Hoge Veluwe.

Tijdens de rondleiding bezoekt u de hal, eetkamer en theekamer, maar ook een aantal vertrekken die tijdens reguliere rondleidingen niet toegankelijk zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld een kijkje nemen in Helene’s zitkamer, ook wel de  Blauwe Kamer genoemd, en haar boudoir en slaapkamer bewonderen. Na een blik in de linnenkamer, de kinderkamers en de kamer van huisvriend Sam van Deventer, eindigt de rondleiding in de damesgarderobe.

Praktische informatie

Data: iedere dag behalve maandagen en 1e kerstdag
Tijden: start om 12:30 en 14.30; in het weekend ook om 11.30 en 13.30
Duur:  1 uur en 15 min.
Start: Jachthuis Sint Hubertus
Prijs: (excl. Entree Park)  €8,50

Reserveren verplicht via https://www.hogeveluwe.nl/nl/agenda/jachthuis-sint-hubertus-themarondleiding-helene-kroller-muller-koopmansvrouw-en-kunstverzamelaar

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram