KWPN Kampioenschappen

Neem een kijkje op het Nationaal Hippisch Centrum!

Paardenliefhebbers opgelet! Midden op de Veluwe aan de rand van Ermelo ligt het Nationaal Hippisch Centrum, het kloppend hart van de paardensport. Bezoek er in augustus de KWPN Kampioenschappen, een week vol show, sport en fokkerij én dat allemaal gratis!

Oer-Hollands paardenras
Het Nederlands tuigpaard is een oer-Hollands paardenras en verschijnt op zaterdag 11 augustus in de piste. Dit showpaard laat zich zien voor prachtige wagens met daarop de berijders in bijbehorende kledij. Er wordt gestreden om de diverse nationale titels en bokalen, hoe harder jullie klappen en roepen, hoe meer spektakel de tuigpaarden laten zien! Ook worden deze dag de mooiste tuigpaarden en hun veulens gehuldigd tot nationaal kampioen.

Crème de la crème
Benieuwd naar de crème de la crème van de Nederlandse sportpaardenfokkerij? Mis dan de Nationale Merrie- en Veulenkeuring niet op vrijdag 17 augustus. De mooiste merries en veulens van Nederland nemen het tegen elkaar op en gaan met de felbegeerde titels naar huis. Het ene paard beweegt nog sierlijker dan het andere en de springpaarden laten hun kunsten zien zónder dat er een ruiter op hun rug zit.

De jeugd heeft de toekomst
Wie wil genieten van de paardensport komt op donderdag 16 en zaterdag 18 augustus naar Ermelo. Op deze dagen staan de ontknopende finales van de spring, eventing- en dressuurpaarden op het programma. Op donderdag zijn in het springparcours de springpaarden te bewonderen en de dapperste paarden van dit stel, de eventingpaarden, springen op deze dag over natuurlijke hindernissen op de crossbaan. De dressuurpaarden vertonen hun mooiste kunsten op zaterdag 18 augustus. Spektakel gegarandeerd en wie weet zien we deze paarden ooit terug op de Olympische Spelen!

En nog veel meer
Dit alles is te zien vanaf het gezellige terras bij brasserie De Ruif en vanaf de tribunes, jong en oud is van harte welkom! Even genoeg van de paarden? Loop dan eens een rondje door het gezellige strodorp met diverse standjes van een snoepkraam tot poffertjeskraam en van hondengadgets tot paardenspullen.

Praktisch
Het Nationaal Hippisch Centrum is prima te bereiken voor wandelaars, fietsers en automobilisten. De entree is alle dagen gratis tijdens de KWPN Kampioenschappen op 10 en 11 augustus en van 13 tot en met 18 augustus. Parkeergeld kost €10,- per auto. Het exacte programma is te vinden op www.kwpn.nl/agenda/kwpn-kampioenschappen. Het programma start dagelijks om 8.30 uur. Het adres is De Beek 125 in Ermelo.

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram