Lammetjesdag bij schaapskooi Hoog Buurlo

Op zondag 17 maart 2019 van 11:00 tot 16:00 uur vindt bij schaapskooi Hoog Buurlo de Lammetjesdag plaats. Tijdens de Lammetjesdag laten de ongeveer 100 nieuwe bewoners zich in de grote schaapskooi bewonderen. Buiten de schaapskooi staan nog een aantal echte, aaibare ‘knuffelschapen’. En er zijn nog meer kijk- en doe-activiteiten voor jong en oud. Kom zoveel mogelijk met de fiets wegens beperkte parkeergelegenheid.

Wat is er nog meer te doen
In een weiland nabij de schaapskooi vertelt de herder hoe en waarom hij samen met zijn hond de schapen hoedt. Voor kinderen die spelenderwijs meer over de schapen en de natuur van Hoog Buurlo willen weten is er een leuke speurtocht. Voor het stillen van de honger en het lessen van de dorst is er bij een horecakraam koffie, thee, warme chocolademelk en koeken te koop. Er zijn ook broodjes verkrijgbaar, die bezoekers zelf aan een stok boven een gezellig vuur kunnen bakken. Verder is er een klein winkeltje waar lammetjes- en schapenknuffels te koop zijn.

Hoog Buurlo
Hoog Buurlo is een eeuwenoude bos- en bewoningskern in het hart van de Veluwe. Het plaatsje bestaat uit twee schaapskooien, twee woonhuizen, enkele bijgebouwen, statige beukenlanen, bossen en landbouwgronden omgeven door wildwallen. Al sinds de 9eeuw lopen er schapen rond die de aangrenzende Hoog Buurlose heide begrazen en iedere avond in de schaapskooien terugkeren om er te overnachten. Op en rondom Hoog Buurlo lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Sinds 1949 beheert Staatsbosbeheer deze parel van de Veluwe.

Data en tijden: 17 maart 2019 van 11:00 tot 16:00 uur.
Toegang: gratis.
Parkeergelegenheid: parkeerplaats Hoog Buurloseweg, 7339 EL Ugchelen. Vanaf de parkeerplaats is het 5 minuten lopen naar Hoog Buurlo en de schaapskooi. Maar kom zoveel mogelijk met de fiets!

Foto: H. Stegeman

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram