Lente op Schovenhorst – een nieuw begin

De koudste winterdagen liggen achter ons en de lente is volop begonnen op Schovenhorst. We nemen niet alleen afscheid van de winter, maar ook van enkele mensen die in de afgelopen jaren heel wat mensen gastvrij hebben ontvangen en verwend met lekker eten en drinken: de uitbaters van paviljoen De Hop-eest, Moniek en Ferry Visser, hebben elders een nieuwe uitdaging gevonden en verlaten Schovenhorst. In april zullen zij nog actief zijn in De Hop-eest, op 1 mei neemt Daan Peter Bosch De Hop-eest en de bijbehorende horeca activiteiten van hen over. We wensen zowel Moniek en Ferry Visser als ook Daan Peter Bosch heel veel succes toe!

Ook wordt de bestuurlijke structuur van Schovenhorst vereenvoudigd, zodat alle activiteiten die nodig zijn om het landgoed in stand te houden en open te stellen voor het publiek door één organisatie worden uitgevoerd, de BV Landgoed Schovenhorst. Onder leiding van rentmeester Jop de Klein, met medewerking van Els van Ginkel en Gert Hop en natuurlijk met de steun van een groot aantal vrijwilligers gaan we een mooi seizoen tegemoet.

In dit nieuwe seizoen staan er weer veel leuke activiteiten op het programma, waaronder:

Vanaf Pasen: De Hop-eest is open in de weekenden en op feestdagen

4 april: Opening seizoen Museum “De Tien Malen

Hemelvaart (10 mei): Dauwtrappen. Voor de vroege vogels een stevige dauwtrapwandeling onder leiding van Gert Hop, langs de geheimzinnige landgoedplekjes.

Vaderdag (zondag 17 juni): Birdlive. Ontdek de wonderen wereld van de roofvogels, voor alle stoere vaders met hun gezin.

Dinsdag 31 juli: Houtjes hakken, broodjes bakken.

Dinsdag 14 augustus: Uiltje knappen met echte uilen. Spannend geheimzinnig avond programma voor het hele gezin

Zaterdag 8 september: Openlucht voorstelling Illyria. The Merchant of Venice.

Wij hopen u ook dit jaar weer te mogen begroeten op ons mooie landgoed, tijdens één van de activiteiten of voor een kop koffie of een maaltijd in De Hop-eest. U bent van harte welkom!

Activiteiten in dit thema

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram