Wilde bijenexcursie over de Tongerense heide en het Wisselse Veen

Wie de bijen wil horen zoemen gaat op zaterdag 14 juli mee met de boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen naar de Tongerense Heide en het Wisselse Veen. Het is momenteel erg actueel dat het wereldwijd niet goed gaat met de bij. Er zijn minder wilde bijen en hele bijenvolkeren sterven af. Maar de maand juli is wel de maand wanneer het bijenseizoen in volle gang is. Dat komt door alle bloemen die in bloei staan. Wie weet er dat elke plant zijn eigen bijensoort heeft? In ons land leven 350 soorten wilde bijen, waaronder ook hommels. Tijdens deze excursie gaat men op stap met bijenexpert Jan Smit en boswachter Aleid Bosch. Onderweg leren de deelnemers alles over het leven van deze nuttige diertjes. Stevige schoenen zijn aan te raden.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats van Geldersch Landschap aan de Boerweg, ca. 100 m voorbij Kampeerboerderij Berghoeve, Veenweg 9, 8162 RJ Epe.
Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Reserveren is noodzakelijk via deze link.
Informatie: Aleid Bosch, tel. (038) 376 94 82.

Activiteiten in dit thema

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram