Over Marike Vissers

Marike heeft misschien wel de mooiste baan in Nederland! Boswachter op de Veluwe, daar krijgt bijna iedereen mooie beelden bij. En zo is het ook! De Veluwe biedt namelijk zoveel: wildspotten, rust vinden, schoonheid zien, je even lekker uitleven of letterlijk op adem komen. Welkom op de Veluwe, welkom bij Staatsbosbeheer!

Stel een vraag

Velden met een * zijn verplicht

Berichten van Marike Vissers

Het is lente!

Boswachter Marike Vissers vertelt over de ruim 100 lammetjes die geboren zijn in de schaapskooi Hoog Buurlo, van een bijzonder oud-Hollands schapenras. Ook geeft ze tips over een prachtige wandeling door het gebied, die je kunt combineren met een bezoek aan de schaapskooi, en verklapt ze wanneer je de lammetjes buiten kunt zien dartelen.

LeesHet is lente!

Verwondering…

Na al de hele middag op pad te zijn geweest, stuiten we op de zeldzame klokjesgentiaan. Wat is dat toch een bijzonder plantje! En niet alleen vanwege de plant zelf, maar vooral ook het belang ervan voor andere soorten. Ik voel me verwonderd, en ben mij weer bewust van het prachtige vak waar ik in werk.

LeesVerwondering…
LeesBestemming Veluwe

Wild spotten op de Veluwe met Staatsbosbeheer

Het Natuurtheater is een gebouw dat verscholen ligt in een Staatsbosbeheer natuurgebied. Vanuit dit wildkansel zijn wilde zwijnen, herten en reeën te spotten. Iedere wildobservatie avond verschilt. Ervaar ook hoe spannend en mooi wildspotten op de Veluwe kan zijn.

LeesWild spotten op de Veluwe met Staatsbosbeheer
LeesBeleef het lentegevoel op Hoog Buurlo

Nieuw leven

“Goh, wat ben jij vrolijk!” zegt een collega tegen mij. Het kan toch ook niet anders, de lente hangt in de lucht. Heerlijk! Het jaargetijde van het nieuwe leven.

LeesNieuw leven

Meer ambassadeurs

Jan Vukkink

- Ambassadeur Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn
Meer over Jan Vukkink

Jeanette de Moed – Stam

- Boswachter op de Veluwe
Meer over Jeanette de Moed – Stam

Amber Dal

- Ambassadeur Go-Kids Veluwe
Meer over Amber Dal

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram