100 jaar terug in de tijd!

Tijdloos, prachtig, historisch en niet te vergeten super mooi.

Zaterdag 17 oktober heb ik wederom een prachtige historische hippische dag beleefd. Paardenhotel de Cantharel organiseerde namelijk een bijzondere koetsrit van circa 24 kilometer voor acht aanspanningen met authentiek gerij door Apeldoorn en omgeving. We waanden ons deze dag 100 jaar terug in de tijd.

Met de paarden Cees en Fonz, een wagonette als rijtuig, collega-rijder Henny en zes gasten in het rijtuig, verplaatsten wij ons via Orden, Berg & Bos en de Parken. Tijdens de rit hadden we prachtig uitzicht over fraaie huizen, tuinen en het Veluws landschap.

Bij Marialust in de Parken maakten we een korte stop en genoten we van een glas Veluwse Schavuyt bokbier. We werden hier bij aankomst met een prachtig hoorngeschal ontvangen door de jachthoornblazers uit Apeldoorn.

Lunchen nabij de paarden in een prachtige ambiance

Daarna reden we in colonne via de Parken richting de Loolaan en de Naald om vervolgens bij de Koninklijke stallen van Paleis Het Loo te genieten van een culinaire lunch. Het Valk Vers team stond ons op te wachten met de mobiele keuken welke voorzien was van heerlijke gerechten. Lunchen nabij de paarden in een prachtige ambiance. Ook mochten we op het basse-cour, het voorplein van het paleis, bij uitzondering met het complete gezelschap op de foto.

In de middag vervolgden wij onze weg via Berg & Bos en de Suikerberg richting park Berg & Bos. Op de weide maakten we een laatste stop en genoten we van een glühwein om ons vervolgens op te maken voor het laatste gedeelte van de rit met als eindbestemming de Cantharel.

Het hoogtepunt van deze dag voor mij was de ronde op het basse-cour van Paleis Het Loo. Het geluid van ratelende wielen op de klinkers met om je heen de prachtige vleugels van het paleis is werkelijk adembenemend. Tijdloos, prachtig, historisch en niet te vergeten super mooi.

Ik vond het erg bijzonder om deel te hebben uitgemaakt van deze koetsrit!

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Herm Hullegie

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram