Alsof de wandelaars op het bericht hebben zitten wachten…

Het verbaast me iedere keer opnieuw: ik heb een bericht op de Facebook-pagina van de Apeldoornse Vierdaagse nog niet geplaatst, of de reacties stromen binnen. Alsof de volgers er op hebben zitten wachten.

Zo ook met het bericht, medio januari, dat de inschrijving voor de 65e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn (10 t/m 13 juli 2018) is opengesteld. Wandelaars die al na enkele minuten laten weten zich inmiddels te hebben aangemeld, wandelaars die andere loop-liefhebbers uitdagen dit jaar eens mee te doen in Apeldoorn, etc. Het is een van de meest bekeken Facebookberichten die ik de afgelopen jaren heb laten uitgaan. Samen met de gelijktijdig uitgekomen Nieuwsbrief resulteert dit, binnen drie dagen, in ruim 300 inschrijvingen.

Het openstellen van de inschrijving is elk jaar weer een belangrijk moment in de voorbereiding van weer een Vierdaagse. Voor de adspirant-deelnemers (en niet voor hen alleen) wordt het komende evenement dan namelijk concreet.

Voor ons, de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn, is het ditmaal een speciaal moment, omdat het openstellen van de inschrijving samenvalt met de lancering van onze geheel vernieuwde website (4daagseapeldoorn.nl). Ik ben er de afgelopen maanden bij betrokken geweest voor het schrijven van (een deel) van de teksten. Om het internationale karakter van de Vierdaagse te benadrukken, is de site nu ook in het Duits en Engels vertaald.

Overigens wordt op de achtergrond al maanden gewerkt aan de 65e, dus jubileum- editie van de Apeldoornse Vierdaagse. Wat mijn taken betreft: bekeken is naar welke beurzen en wandelsportgebeurtenissen we dit jaar gaan om publiciteit te maken, er zijn contacten gelegd met tijdschriften in Nederland, Duitsland en België over het plaatsen van advertenties en er is overlegd over de nieuwe Presentatiegids, waarin we onder meer aangeven wat bedrijven en Vierdaagse voor elkaar kunnen betekenen.

Wat de routes betreft heb ik al in november het eerste overleg gehad met de parkoersbouwers, over de manier waarop we het dit jaar gaan aanpakken. Zo is het de bedoeling sommige routes flink te veranderen. Hierdoor wordt een gevaarlijke oversteek (nabij de Loenense waterval) voortaan vermeden en komt er – in Berg en Bos – een betere plaats voor de grote rustplaats. Dit alles geeft ons ook de mogelijkheid de wandelaars in deze jubileumeditie deels nieuwe – en naar we hopen nóg aantrekkelijker – parkoersen te bieden.

Als ik dit schrijf, tweede helft januari, hoop ik vurig op beter weer, zodat we de bossen in kunnen, om de routes per fiets te verkennen, te beschrijven en in gps-tracks vast te leggen.

Veel werk is al gedaan, veel moet de komende maanden nog gedaan worden, maar ik doe het graag want ook voor mij geldt, zoals een dame het in een Facebookreactie schreef: “Ik kijk met enthousiasme uit naar deze ‘groene’ Vierdaagse van Apeldoorn”.

De 65e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn is van 10 t/m 13 juli 2018. Er kan worden gekozen uit afstanden van 12, 20, 30, 40 of 50 km per dag (tijdens het evenement wisselen van afstand is niet mogelijk). Daarnaast is het ook mogelijk één, twee of drie dagen mee te lopen. Inschrijven kan via 4daagseapeldoorn.nl.

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Jan Vukkink

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram