Apeldoorn en wel hierom!

Apeldoorn de meeste mensen wel bekend door door de uitspraak ´even Apeldoorn bellen´ maar er is zoveel meer te ontdekken.

Waar ken je Apeldoorn van? Grootste kans is: “Even Apeldoorn bellen” van de verzekeraar Centraal Beheer.

Verdere kanshebbers  zijn Apenheul, Paleis het Loo, Julianatoren en de Hoge Veluwe. Niets mis mee – prachtige attracties om een dag vermaak te vinden. Maar er is in Apeldoorn zoveel meer te zien en te doen. Winkelen in de Hoofdstraat? Ja – dat kan. Maar kijk dan eens bij de panden naar “het stuk boven de etalage” : daar is zo veel moois te zien. Jugendstil: mooie muurankers, prachtige ramen met de bekende natuurmotieven. En soms zijn panden voorzien van een heel mooie erker.

Loop je van het Caterplein richting Raadhuisplein dan zie je aan de linkerkant een viertal prachtig gerestaureerde panden. Het springt meteen in het oog: een prachtige erker in de originele kleuren. De voorgevel is helemaal naar het 19e eeuwse origineel teruggebracht. Iets verderop nog 3 mooie panden. Zonder schreeuwende uithangborden en “modernisering van de gevel”. Apeldoorn heeft nog meer Jugendstil panden in de Hoofdstraat en Parkenbuurt. Wil je meer weten koop dan een boekje bij het informatiepunt van de VVV in CODA. Of loop mee met een stadsgids door het centrum van Apeldoorn.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Jos Jansen of Lorkeers

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram