Apeldoorn kleurt roze!

Een prachtige warme dag begin mei. Het hele land is uitgelopen om te zien wat er vandaag in Apeldoorn staat te gebeuren. Het publiek staat al rijen dik langs het parcours en iedere toeschouwer draagt wel iets roze. Een hoedje, t-shirt of andere accessoire. De Giro d’Italia start vandaag in Apeldoorn!

Zo stel ik mij voor hoe de kranten de 6de mei van 2016 zullen omschrijven. Na maanden van voorbereidingen en opgebouwde spanning is het straks zo ver. De evenementen in aanloop waren een groot succes en heel Apeldoorn gaat straks roze kleuren, daar ben ik van overtuigd.

Het grote nieuws!
Op de dag dat wij hoorden dat de eerste etappe van de Giro voor de winkel langs zou komen hebben we gejuicht, gelachen en direct plannen gemaakt! Dit wordt niet alleen voor ons een groot feest, maar ook voor onze klanten. De eerste plannen waren zo gemaakt. Een tribune moet er komen, Italiaanse hapjes en heerlijke koffie om het af te maken. De roze jurkjes voor de dames van het Adelaar Ladies Cycling Team zijn in de maak en de roze versieringen zijn al ingeslagen. Met nog 99 dagen te gaan hebben we eind januari onze koffiehoek geopend en hebben we hier al een hoop hilarische en vol wijn gevulde avonden georganiseerd. Mooi hoe een bar en een koffiemachine mensen verenigt. Stiekem hoop ik dat Koningsdag dit jaar in Apeldoorn niet oranje zal zijn, maar roze!

Zwart gat!?
Nu is het nog een kleine maand voordat het spektakel in Apeldoorn neerstrijkt. Met de ploegenpresentatie op donderdag 5 mei erbij hebben we twee dagen feest in Apeldoorn. Iemand vroeg ons pas geleden of wij niet in een zwart gat gaan vallen na 6 mei. “Natuurlijk niet”, riepen mijn collega’s en ik in koor. Als echte wielerfans weten wij dat het seizoen dan pas écht begint. Na de Giro hebben we nog de Tour en de Vuelta. Alle koersen zullen dagelijks te volgen zijn op de tv’s in de winkel, dus wij vermaken ons wel.

Toch is de Giro d’Italia van 2016 speciaal, want hij start in Apeldoorn, ons Apeldoorn. Once in a life time experience!

De Giro d’Italia wordt dit jaar voor de 99ste keer verreden. In Apeldoorn wordt een individuele tijdrit gereden waarna op 7 en 8  mei Arnhem en Nijmegen gastheer zullen zijn. Het peloton zal dan zijn weg vervolgen in Italië.

Wil je meer weten over de Giro d’Italia in Nederland? Kijk dan eens op Giro Gelderland.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Nadia Stappenbelt

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram