Bekijk de Veluwe eens anders…

Met een Twizy door de bossen!

Ik moet 21 jaar oud zijn geweest toen ik op visite was bij mijn neef Maarten in Groningen. Hij nodigde me uit om te gaan golfen in Lauswolt, een van de mooiste golfbanen van het noorden. Maarten had zijn dakje van zijn cabriolet open en ondanks dat de zon heerlijk scheen vond ik het uitzicht niet echt geweldig. Het platte noorden, uitgestrekte vlaktes en veel wind en weilanden is het enige wat ik me kan herinneren aan de route.

Totdat we in de buurt kwamen van de golfbaan en ik enthousiast werd over het feit dat we met de auto dwars door een bos aan het rijden waren. Het was mei en de bladeren waren appeltjes groen. Ik was verbaasd dat er een asfalt weg dwars door het bos was aangelegd. En ik was blij om even te genieten van deze natuur.

Een asfaltweg door het bos?!
Helaas verliep het golfen voor mij niet al te best. Mijn neef won en ik vertrok aan het eind van de middag naar mijn dorpje op de Veluwe. Eenmaal de afslag Elspeet aan de A28 genomen moest ik keihard lachen!

Wat had ik in die middag een domme opmerking geplaatst naar mijn neef. Ik was verbaasd dat er een asfalt weg dwars door een bos lag. Hoezo verbaasd? De hele Veluwe is bos en de hele Veluwe heeft asfaltwegen door het bos liggen.

Lekker rijden door de bossen
Nu 20 jaar later rij ik graag door de bossen van de Veluwe van dorp naar dorp. Nog steeds rij ik geen cabrio… maar ik pak wel af en toe een Elektrische Twizy. Een grappige tweezitter waar ik de Veluwe niet mee vervuil.

Geruisloos geniet ik dan van de natuur en kijk ik door het glazen dak naar het bladerendek. Want deze is elk jaargetijden anders. Nu in deze periode is het prachtig groen en in de herfst rij ik door een gouden bladenregen. In de winter zie je de prachtige kromme takken van de beuken- of eikenbomen tot aan het puntje van de stam.

Prachtige route met de Twizy
Ik nodig je daarom graag vier keer per jaar uit om de volgende route te rijden en te kijken naar het dak van de Veluwe.

  • Afslag Elspeet A28. Richting Elspeet, afslag Stakenbergweg, richting Staverden en in Staverden richting, Uddelermeer. Daarna richting Garderen, Harskamp, afslag Kootwijk en in Kootwijk naar Assel, Radio Kootwijk en eindpunt Hoog Soeren. 

Het palet aan bomen en het wisselende landschap laat de Veluwe in dit ritje je elke jaargetijden verbazen.

Meer weten over de Twizy?
Kijk hier naar een deel uit de aflevering van ‘Het Land Van…’ (de uitzending was zaterdag 21 mei om 11.00 uur op RTL4) Deze uitzending staat in het teken van de Veluwe. En hoe kun je nou het beste de Veluwe over rijden… Ja, met een Twizy!

Reacties

Goed verhaal?

Volg Erik Kroon

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram