Bestemming Veluwe

Het beste van de Veluwe

Eens in de zoveel tijd ga ik de Veluwe beleven. Even loskomen van al het regel- en organisatiewerk wat bij het boswachtersvak hoort en alleen de Veluwe ervaren. Twee weken geleden was zo’n dag. Met een kleine groep op pad, zodra de zon op is naar buiten en pas weer terug naar binnen als de zon van ons wegdraait.

 

Telkens opnieuw verwonder ik mij over de schoonheid van de Veluwe, de vele kleuren groen op zo’n prille lentedag, het spel van een paar jonge zwijnen, de vlucht van een rode wouw. Minuten lijken soms uren, uren vliegen voorbij alsof het minuten zijn. Een gevoel van wildernis komt er dan bij mij op: de uitgestrektheid van de grote stille heide, verdwalen, geen stroom van bordjes, routes en bankjes tegenkomen.

De elementen voelen: wind in je gezicht, zon op je huid, regen op je kop.

En natuurlijk altijd de spanning van een ontmoeting met een wild dier. Of dat nu een edelhert is, een zandhagedis of een raaf, allen zijn ze voor mij indrukwekkend.

Aan het einde van de dag als de schemering al in valt, zegt mijn medewandelaar tegen mij: ‘Hè dat is het eerste hek wat we vandaag tegen komen!’ We zijn weer op het erf van ons vertrekpunt aangekomen, hoe eindeloos wil je de Veluwe hebben!

Foto’s: Staatsbosbeheer

Reacties

Goed verhaal?

Volg Marike Vissers

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram