Bloeiend vingerhoedskruid

Vingerhoedskruid is een prachtige plant die in juni tot bloei komt

Onlangs ontdekte ik een prachtig veldje met vingerhoeden waar ook nog wel eens wat wild loopt. Het zijn prachtige planten die in juni bloeien.

Ik heb al heel wat edelherten en reeën gefotografeerd maar tussen de kleurrijke vingerhoeden nog nooit. De combinatie van wilde dieren tussen de soms wel 140 cm hoge planten sprak me wel aan.

Een edelhert komt er met zijn kop wel boven de planten uit maar een ree of een wild zwijn verdwijnt tussen de Digitalis purpurea zoals de plant in het latijns heet.

Met het idee ben ik het veldje veel gaan bezoeken. Heel wat avonden heb ik er door gebracht. Regelmatig zag ik er een reegeit maar vaak stond ze met de kop achter de planten. Gewoon nog een paar keer gaan en dan staat ze er toch een keer goed voor.

Een ander fraai moment ontstaat als er plotseling een hinde met kalf tussen de vingerhoeden verschijnt. Ze staan dichtbij en hebben mij niet in de gaten. Het kleine kalf is tussen de kleurrijke planten nauwelijks zichtbaar. De hinde kijkt waakzaam rond als ze het klikken van de camera hoort.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Geurt Besselink

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram