Bokkenrijders op de Veluwe

Nee je hoeft niet te schrikken. In dit geval gaat het niet om de bokkenrijders die bekend staan als criminelen, dieven en rovers. Het gaat hier om een veel gemoedelijker groep rijders.

Veluwse Bokkentocht
Op zondag 9 oktober vond namelijk voor de 8e keer de Veluwse Bokkentocht plaats. Een prachtige fietstocht door de bossen en over het platteland van Ermelo, Putten en Garderen. Bij 10 horeca gelegenheden werd er een bokbiertje getapt en op vertoon van je bokkenkaart kreeg je een heerlijk, herfstig hapje van het huis. Een mooie fietstocht met ook dit jaar weer prachtig weer en niet alleen voor bierliefhebbers maar ook voor liefhebbers van veel gezelligheid die liever wat anders drinken.

Verschillende bokbieren proeven
Met ons restaurant de Wildebras waren we 1 van de 10 locaties. Vorig jaar was de eerste keer dat we als locatie meededen en werden we aardig overvallen door het succes van deze tocht. Dit jaar waren er nog meer kaarten verkocht  dan vorig jaar, maar wij waren goed voorbereid en hebben uiteindelijk 650 deelnemers mogen ontvangen in het restaurant en op het terras. In totaal waren er 1000 kaarten verkocht, maar niet iedereen gaat langs alle 10 de locaties. Elke locatie heeft een ander bokbier op de tap. Dus je kunt mooi proeven en vergelijken welk bokbier jouw voorkeur heeft. Voor 3 euro ontvingen de bokken bij ons een glaasje Voortse BoQ. Dit is een streekbier uit Voorthuizen. Bij dit biertje kregen ze als hapje een kommetje qoulashsoep. Want de hele middag bokbier drinken en er niets bij eten, dat gaat niet goed komen. Je kunt je voorstellen dat niet iedereen alle 10 de bieren geproefd heeft. Toch steeg de stemming naarmate de middag vorderde aardig bij de deelnemers.

Heerlijke herfstdag
Wij hebben dit jaar in elk geval weer genoten van alle bokken (er waren trouwens ook geiten bij) die op deze heerlijke herfstdag een prachtige fietstocht konden maken, met tussenstops waarbij ze verrast werden met een heerlijk hapje en een lekker biertje. Dus op naar volgend jaar. Ben je nu al enthousiast, houd de site van de Veluwse Bokkentocht goed in de gaten. Je zult er op tijd bij moeten zijn, want ook dit jaar was het maximaal aantal deelnemers al snel bereikt.

 

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg André Licht

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram