Burgers’ Zoo kijkt tevreden terug op 2016!

Nu het nieuwe jaar net fris is aangebroken, sta ik graag even stil bij enkele bijzondere gebeurtenissen op dierengebied die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden in Koninklijke Burgers’ Zoo.

Zo werd in september een cheeta-zesling geboren, die sinds eind december voor de schermen te zien is. Bovendien kwamen dit jaar twee breedlipneushoorns ter wereld, waarbij één van de dieren helaas dood werd geboren. Burgers’ Zoo nam echter ook afscheid van de markante chimpanseevrouw Mama, de oudste chimpansee van Nederland. Mama werd wereldberoemd dankzij het baanbrekende wetenschappelijke gedragsonderzoek van primatoloog Frans de Waal. Tenslotte werden zowel een leeuw als een tijger succesvol aan een hoektand geopereerd. En zeker niet onbelangrijk: in september ging de bouw van Burgers’ Mangrove van start, ’s werelds grootste overdekte mangrove met zeekoeien, vlinders, vogels, vissen, reptielen en krabben. De bouw loopt op schema en de officiële opening staat gepland in de zomer van 2017.

Meer dan een half miljoen euro aan natuurbehoud
We vinden het echter ook heel belangrijk om een actieve bijdrage aan natuurbehoud te leveren in landen verspreid over de hele wereld. In 2016 heeft Burgers’ Zoo meer dan een half miljoen euro aan natuurbehoudsprojecten gedoneerd. Al 28 jaar beschermt het Arnhemse dierenpark samen met het Zwitserse vlinderpark Papiliorama een natuurgebied in Belize van inmiddels 235 vierkante kilometer. Daarnaast is Burgers’ Zoo hoofdsponsor van Stichting Future For Nature, dat jaarlijks drie jonge, veelbelovende natuurbeschermers beloont met de Future For Nature Award en een geldbedrag van € 50.000 per winnaar. De eigen Stichting Lucie Burgers financiert tenslotte vergelijkend gedragsonderzoek naar dieren in het wild.

 

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Henk Luten

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram