De eerste voorjaarstekenen op de Hoge Veluwe

Het eerste edelhert, ree en moeflon in het Park is weer gespot!

Boswachter Henk Ruseler van het Nationale Park de Hoge Veluwe vertelt dat er op de wildobservatieplaatsen maar ook elders in het Park in de (na)middag weer goede kans is om edelhert, ree en moeflon te zien.

Met nog een maand te gaan, is deze winter niet bepaald streng te noemen. De meeste diersoorten hebben hem dan ook zonder problemen doorstaan. Inmiddels heb ik de eerste aardhommel zien vliegen en hoor ik in de ochtend of avond met regelmaat de zware roffel van de zwarte specht en de zang van lijster en merel.

Robbert Maas

Robbert Maas

De opmaat voor de vogelconcerten waar we de komende maanden weer van kunnen genieten. De eerste zangers zijn uiteraard de soorten die deze winter op het Park zijn gebleven, maar later komen daar overwinteraars zoals, geelgors, boom- en veldleeuwerik bij en met het lengen van de dagen, neemt ook het volume van de vogelconcerten toe.

In februari zijn de eerste moeflonlammeren geboren en deze geboortegolf gaat door tot begin maart.

Op de wildobservatieplaatsen maar ook elders in het Park zijn er in de (na)middag weer goede kansen om edelhert, ree en moeflon te zien. In februari zijn de eerste moeflonlammeren geboren en deze geboortegolf gaat door tot begin maart. Zodra de lammeren in staat zijn om hun moeder goed te volgen sluit de ooi zich weer aan bij de kudde. De meeste moeflons lopen vooral in de omgeving van het Bosje van Staf. Hier is dan ook de meeste kans om moeflonlammeren te zien.


Heb jij de Hoge Veluwe al eens bezocht?


 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Henk Ruseler

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram