De Internationale Hanzedagen 2016

Hanzeambassadeur Nienke vertelt...

Vorig jaar waren de Internationale Hanzedagen één van de hoogtepunten van mijn jaar. Na vijf dagen in Viljandi, Estland te hebben doorgebracht, ging ik naar huis met veel nieuwe Facebookvrienden en een liefde voor dit stadje. Nu de Hanze dagen 2016 erg dicht in de buurt komen lijkt dit mij een goed moment om nog even terug te blikken op de mooie ervaringen die ik daar heb gehad.

In 2015 was alles nog heel nieuw voor mij. Ik wist niet goed wat ik van de hele reis moest verwachten. Wel wist ik dat ik mijn stad Harderwijk in Estland mocht gaan vertegenwoordigen. Dit voelde als een hele eer! Overdag zouden we ons vooral bezig houden met het Youth Hansa programma en hier zouden we veel nieuwe jongeren ontmoeten. Ik kon dan ook niet anders dan erg uitkijken naar deze reis.

De aankomst in Estland 
In Estland aangekomen bleken mijn verwachtingen zelfs te worden overtroffen. Ondanks dat Viljandi klein is, had het een geweldige sfeer en uitstraling. De lokale bevolking heette ons welkom en dit ging met een enthousiasme dat ik nog niet vaak eerder had gezien.

Youth Hansa
De organisatie van de Youth Hansa was spontaan en verzekerde ons er alles aan te willen doen om ons een geweldige week te bezorgen. Van ochtend tot avond werden wij vermaakt met een leuk en gevarieerd programma. Tussendoor veel vrije tijd waarin we elkaar beter konden leren kennen.

Activiteiten
De activiteiten, de feesten en het festival zelf hebben er voor gezorgd dat iedereen het naar z’n zin had. Ik verwacht dan ook niks anders van de komende Hanzedagen. In de afgelopen weken hebben we langzaam al wat voorproefjes gekregen van het programma en dit belooft veel goeds!

Van 8 tot 13 juni worden de Hanzedagen gehouden in de Noorse stad Bergen.
Dit jaar ga ik samen met Kari Luijt (15) en Suzanne van Huizen (16) op pad. Ik, Nienke Huisman (17) als ‘ervaringsdeskundige’, zij als nieuwkomers. Bent je benieuwd naar onze verhalen? Volg dan onze blogs of kijk op Facebook.

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Nienke, Suzanne & Kari

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram