De Kroonjuwelen van Landgoed Schovenhorst

Zoveel geheimen te beleven op Schovenhorst. We hebben net het geweldige familie event 'Geheim van de Paashaas en de Uil' achter de rug. Hier hebben wel 70 volwassenen met kinderen van genoten! Nu is het tijd voor de tentoonstelling van de landelijke botanische tuinen 'Kroonjuwelen van Landgoed Schovenhorst'

In 2017 vieren 25 tuinen in Nederland het ‘Jaar van de Botanische Tuinen’. Al deze tuinen zijn lid van de Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen. Ze presenteren zich als de poortwachter en hoeders van de biodervisiteit ‘BOTANIC GUARDIANS’.

Dertien juweeltjes
Van 22 april tot en met 22 augustus krijgen de meest uitzonderlijke bomen extra aandacht. Dertien bomen zijn hiervoor in aanmerking gekomen.

Als je bij ons op bezoek bent en op de plattegrond kijkt denk je vast “ohh waarom staan deze en deze en deze bomen niet op de lijst”.  Je zult versteld staan van de variatie op Schovenhorst. Deze dertien bijzondere bomen staan namelijk in twee bomentuinen “Het Grote Pinetum en het Kleine Pinetum”. Terwijl we wel vijf bomentuinen hebben!

Betoverende hazelaar
Elk seizoen heeft iets. Dit laat de Toverhazelaar (Hamamelis) duidelijk zien. Een prachtige én geurende winterbloeier. In het najaar krijgt deze heester mooi goudgeel blad om vervolgens in de winter op het kale hout te bloeien met gele tot rode bloemen.

Féte de la Nature
20 en 21 mei staat heel Nederland in het teken van Féte de la Nature. Overal in het Land kun je de natuur vieren en ook de botanische tuinen doen mee! Op Schovenhorst is een mooi programma samengesteld… We zijn nog hard bezig met de voorbereidingen!

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Els van Ginkel

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram