De Loen’se moandag: geniet van het moois van ons dorp!

Loenen is een speciaal dorp en daar horen speciale dingen bij. Zo begint de week in Loenen niet op maandag: Nee – bij ons begint het op moandag!

Al meer dan 25 jaar is de eerste “moandag” van de maand de traditionele Loen’se Moandag. Kom je in Loenen die dag dan zal je zien dat het in het centrum van het dorp bruist van de activiteiten.

Het begint ‘s ochtends al vroeg
De dag begint voor sommige mensen al voor dag en dauw. Zo start de aanvoer van de eerste pony’s voor de ponymarkt al om 6 uur in de ochtend. Voor toeristen waarschijnlijk nog niet het moment om vooraan in de rij te staan om met het bekende “handje-klap” een pony op de kop te tikken.. zo wachten de meesten van ons tot 8 uur, vanaf die tijd is ook de jaarmarkt geopend.

Te kust en te keur – zoek maar uit!
Kramen genoeg om iets leuks, nuttigs of moois te kopen. Zo is iedereen op zoek naar dat product waarvan je later misschien wel zegt:  “Dit kochten we ooit nog op die gezellige markt in Loenen op de Veluwe, weet je dat nog?” De marktkramers hopen in ieder geval op je klandizie! Ook is er de traditionele kofferbakverkoop: hier vind je de meest diverse spullen die je op een rommelmarkt tegen kunt komen. Wie weet lukt het om voor een prikkie iets bijzonders op de kop te tikken..

Voor het eerst dit jaar
Dit jaar is ook het toeristisch platform aanwezig op de Loen’se Moandag. Op het parkeerterrein naast de Brink kunnen bezoekers terecht voor informatie over de diverse bezienswaardigheden in Loenen en omgeving.

Lest best!
Maar het leukste heb ik voor het laatst bewaard: je kunt dichtbij de markt in een huifkar stappen. In een rustig tempo wordt je dan vervoerd naar één van de bijzondere plekken in Loenen. De plekken waar je kunt komen met de kar zijn: atelier ‘t Arthuus, papierfabriek de Middelste Molen, kasteel Ter Horst en zorgboerderij de Groote Modderkolk. Mocht je gewoon alleen van de Loenense omgeving willen genieten? Kies dan de kar met de toeristische route door de prachtige omgeving van Loenen. Vast en zeker de moeite waard!

Klik hier voor meer informatie over de Loen’se Moandag (o.a. parkeermogelijkheden)

Tot ziens in Loenen op de enige echte Loen’se Moandag!

Reacties

Goed verhaal?

Volg Jan uut Loenen

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram