De Nederlandse stand op de Hanzemarkt

Dit weekend waren de Hanzedagen volop aan de gang. Er zijn 400.000 mensen van heinde en ver gekomen om de stands van de Hanzesteden te bezoeken. Ook bij de Nederlandse stand was het gezellig druk!

De Nederlandse stand
Wij hebben zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en van zondag van 11.00 tot 14.30 uur geholpen bij de Nederlandse stand. Dat deden we door mensen uit te nodigen om op de foto te gaan met Nederlandse Hanzesteden (via een greenscreen) en informatiefolders uit te delen. De bezoekers konden hierbij kiezen uit een achtergrond van een Nederlandse Hanzestad en hier vervolgens voor poseren. Mensen hadden hier erg veel plezier in en het was dus ook erg populair.

Voorproefje Hanzedagen 2017 in Kampen…
Zaterdagavond vond er een ‘Kampenreceptie’ plaats waar wij voor waren uitgenodigd. Dit was een voorproefje voor de 37e Internationale Hanzedagen die volgend jaar in Kampen zullen worden georganiseerd. Natuurlijk heeft de burgemeester van Kampen de genodigden ook even toegesproken. Ook werd er een kort filmpje getoond dat een voorproefje was van hoe het volgend jaar zal zijn. Omringend door Burgemeesters en Wethouders liepen wij hier rond en maakten we af en toe een praatje met de andere genodigden.

Lekker sfeertje bij de Hansa Party

’s Avonds was er een Hansa Party bij het megavisdroogrek met twee rappers en live muziek die er voor zorgde dat de sfeer er goed in zat. Andere jaren waren deze feesten vrij ouderwets, maar dit jaar was dit compleet anders. Jong en oud genoot van de gezelligheid. Ook hebben we de jongeren beter leren kennen deze avond. Eenmaal terug hebben we ook nog lange gesprekken gehad met onze Engelse kamergenoten. Ons werd verteld dat we ‘the best roommates ever’ waren ?

The end…
Zondag om 14.30 uur werd het festival afgesloten met een parade en een afscheidsspeech van de burgemeester van Bergen. De Hanzevlag is symbolisch doorgegeven aan de burgemeester van Kampen. Ook dit ging gepaard met muziek en een leuke sfeer.

Aankomend jaar gaan Kari en Suzanne naar Kampen, met nog een aantal andere leerlingen die te zijner tijd gekozen worden.

Maandagochtend vlogen we terug naar Nederland. Nu komen de voorbereidingen voor volgend jaar op gang!

Benieuwd naar onze andere blogs van de Hanzedagen? Klik dan hier! 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Nienke, Suzanne & Kari

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram