De opgesloten boswachter!

Elke dag zaten we daar te vissen met jongens uit het dorp.

Op de Veluwe heb je een paar unieke meren. Deze meren zijn ontstaan in de ijstijd, en worden ook wel pingo's genoemd. Elke middag was ik te vinden bij zo'n meer. Achter het schuurtje van de naast gelegen boer, zette ik mijn fietsje neer en haalde ik mijn viskoffertje van mijn bagagedrager. Ik klom stiekem over het hek van het weiland wat aangrenzend is van het Bleekemeer. Het weiland was altijd kletsnat waardoor je zonder laarzen de oevers van dit meer niet droog kon bereiken.

Het Bleekemeer is een meer zo groot als het Uddelermeer maar dan minder bekend. In het meer ligt een eiland, een eiland waar ik prachtige herinneringen aan heb. Elke dag zaten we daar te vissen met jongens uit het dorp. Zo ook die ene middag, die middag dat de boswachter ons voor de zoveelste keer wegstuurde. Het Bleekemeer is namelijk eigendom van de Kroondomeinen en in die tijd zat er nog geen visvereniging op. De boswachter stuurde ons weg, waarna hij ook nog even het eiland ging verkennen. Een van de jongens uit het dorp haalde vervolgens de brug weg waardoor de boswachter opgesloten zat op het eiland.

In het meer ligt een eiland, een eiland waar ik prachtige herinneringen aan heb.

Ik heb geen idee hoe hij eraf is gekomen, maar het was een goede grap die ons uiteraard allemaal op het politiebureau liet belanden. Op de Veluwe zijn zoveel unieke plekjes die veelal de Veluwenaar geen eens weet. Dus mocht je een keer op de Veluwe zijn probeer dan de 7 pingo’s die rondom Uddel liggen te ontdekken. Ik beloof je dat je in extase raakt van de verschillende landschappen, verschillende vergezichten.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Erik Kroon

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram