De snelweg…

Rust. Daarom, Veluwe!

Ik moet met regelmaat naar het westen om daar met klanten een evenement te bespreken. Met veel moeite parkeer ik dan mijn te grote bolide op de Zuidas. Ik geef het toe, voor afspraken is een Landrover geen stadsvriendelijke auto, maar op de Veluwe is het soms wel handig.

Dankzij die snelweg, hoge gebouwen, drukte op de straat krijg ik drukte in mijn hoofd. Ondanks dat de afspraken altijd lekker verlopen ben ik blij als ik weer in mijn auto stap en mag vertrekken naar de Veluwe.  Helaas kom ik dan ook nog op de terugweg in de file te staan.  En eerlijk is eerlijk, ik raak er maar niet aan gewend.

Aan het eind van de afrit voel ik mijn hartslag alweer richting de 80 gaan. Ik onthaast ter plekke.

Terwijl ik op de A1 rijd zie ik de afslag Kootwijk / Harderwijk. Ik ben net het bruine bord met ‘ons’ hert erop gepasseerd met de tekst: Welkom op de Veluwe. Aan het eind van de afrit voel ik mijn hartslag alweer richting de 80 gaan. Ik onthaast ter plekke. Rij netjes 60 en in de bebouwde kom zelfs 48. Ik zwaai naar bekenden in Garderen en bij de pomp maak ik met iedereen even een kort praatje. Niet over handel, maar gewoon over hoe het gaat.

De zon schijnt over de heide als ik van Garderen terugrijd naar Uddel. De molen draait, de lucht is zuiver. Mijn dochter rent tussen de beukenbomen vanuit haar boomhut op me af. Rust. Daarom, Veluwe!

Heb je een onthaast momentje nodig? Probeer de Veluwe eens!

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Erik Kroon

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram