De Veluwe komt in de ruststand…

Dit weekend hadden we nog een paar trouwe gasten die meermalen per jaar vanuit Lekkerkerk de Veluwe bezoeken. Dit was voorlopig de laatste keer dit jaar. Maar wat hebben we weer genoten. Johan, Marjolijn, paard Sjors en hond Tank (een kleine bulldog) zijn er weer iedere dag op uit geweest. Mountainbiken, wandelen door het bos en heerlijk paardrijden. Wat is de Veluwe elk jaargetijde toch prachtig!

Natuurbeleving
‘s Morgens wakker worden van de uilen. Fantastisch is het op dit moment. Je hoort er meerdere, ze maken geluiden naar elkaar. Dat hoor je bij ons niet, zegt Marjolijn. Als we s’avonds nog even met de hond gaan wandelen horen we de varkens en loopt het wild gewoon door het bos. Ze zitten nu tegenwoordig achter een wildraster hier. Dat vinden we echt heel jammer. Daardoor is de natuurbeleving net iets anders. Maar Tank, onze hond is niet bang voor de varkens, gelukkig…. De rust die we hier vinden, fantastisch.

Tot rust komen
De gastvrijheid van Helga en Ruud op de Renderklippenhoeve, de natuur, de omgeving van Epe. Heerlijk gewoon. De mensen zijn hier ook allemaal zo aardig zegt Johan. Er is hier altijd genoeg te beleven, we gaan met regelmaat lekker uit eten. In Epe zijn best veel heerlijke horecazaken, dus kunnen we altijd wel even lekker een hapje eten, voor niet teveel geld. TV kijken komen we eigenlijk niet echt aan toe. We hebben alleen de TV aan voor een beetje oldies muziek. Voor de rest gewoon lekker lezen, luieren enzo. En natuurlijk paardrijden, met Sjors de Fries. Die heeft het erg naar de zin hier. En wil niet terug. Dat bleek wel weer zondag. Hij wilde de trailer niet meer op naar huis…… en geef Sjors eens ongelijk.

Op de Renderklippenhoeve wordt het nu rustiger. Het seizoen is bijna ten einde. Even rust. Nog een aantal gasten komen. Ze gaan allemaal voor de natuurbeleving. En de ultieme najaarsrust in het stiltegebied.  Ook wij gaan genieten van het najaar en de winter. Ook dan is er voldoende te beleven in het bos. We gaan er lekker op uit met elkaar.

 

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Ruud Jager

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram