Die verrekte stofzuiger

De Tour de France is ten einde. Met een magistrale winnaar, dat mag gezegd worden. Bauke Mollema was dichtbij het podium in Parijs, maar helaas hoort vallen ook bij het wielrennen. Er wordt op niemand gewacht.

Ruim drie weken lang zat ik elke middag aan de buis gekluisterd. De Tour de France is en blijft de grootste en belangrijkste wedstrijd voor de meerdaagse renner. Iedere renner droomt ervan om zijn naam te vestigen met een etappe winst. Mee in de vroege ontsnapping, de bergen de baas zijn of de sprint winnen. Allemaal middelen om het doel, als eerste over de streep, te behalen.

De gele trui 
Daarnaast speelt zich een groter spel af. Die van de gele trui. De eerste dagen heeft de trui de neiging vaak te veranderen van eigenaar, maar naar mate de Tour vordert des te steviger hij komt te zitten om de schouders van één man. Chris Froome domineert dit jaar samen met zijn ploeg Sky. Zij zijn de ploeg met het grote geld, de grote sponsoren. Froome heeft de beste helpers, waaronder de Nederlander Wout Poels, die goud waard is voor Froome. Zonder Poels had Froome de Tour niet gewonnen. Daar ben ik heilig van overtuigd.

Het zwarte gat
Nu de Tour de France is afgelopen weet ik niet meer wat ik met mijn middagen moet. Ze zijn saai, doods en onsportief. Ik stond de dag na de finish op de Champs-Élysées met een stofzuiger in mijn hand! Keihard val ik terug in de echte wereld. Een zwart gat in deze sportzomer ten top.

De Olympische Spelen in aantocht 
Gelukkig kunnen we alweer uitkijken naar het volgende meerdaagse sportevenement, de Olympische Spelen in Rio. Het zwarte gat is dus niet voor lange duur. Van 5 tot en met 21 augustus kunnen we genieten van 26 verschillende sporten en meer dan 10.000 sporters uit ongeveer 200 landen.

Ik kan intens genieten van sport op het hoogste niveau. Normaal kijk ik geen atletiek, basketbal of turnen. Maar de eerste drie weken van augustus kijk ik alles wat voorbij komt op de Olympische Spelen. Ik leef mee met de sporters en zal dus ook mee huilen én juichen. Soms beide tegelijk, zo mooi kan sport zijn. Een brok aan emoties! En daarna val ik weer in het zwarte gat. Sta ik straks weer met die verrekte stofzuiger in mijn hand…

Reacties

Goed verhaal?

Volg Nadia Stappenbelt

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram