Een dagje Elburg met kids, een ware belevenis!

Zodra je aan komt rijden bij de ingang van de vesting voelt het al alsof je de geschiedenis in stapt.

In de decembermaand is Elburg populair. Dan komt Sinterklaas met een van de mooiste intochten van de Veluwe en “Kerst in de Vesting” is een kerstspektakel dat zijn weerga niet kent en waar gezinnen vanuit de hele omgeving op af komen. Maar er is de rest van het jaar nog veel meer te beleven in Elburg! Het ligt misschien niet zo voor de hand, maar vestingstad Elburg is echt een ware belevenis voor kids. Een top idee dus voor een dagje uit waar cultuur, natuur, educatie, historie en amusement de ingrediënten van vormen. Lekker rondwandelen en veel zien en naar binnen gaan waar je oog naartoe wordt getrokken. Dat is wat kinderen heerlijk vinden.

Zodra je aan komt rijden bij de ingang van de vesting (gratis parkeren P Het Schootsveld!) voelt het al alsof je de geschiedenis in stapt. De prachtige vestingwallen, de mooie poort en de originele huisjes ademen sfeer en historie. Loop je even door dan sta je voor de VVV dat huist in het mooie Museum Elburg, het voormalige 15e -eeuwse klooster. In de voorjaarsvakantie op 20 februari wordt hier weer een Kloosterdag georganiseerd.

De prachtige vestingwallen, de mooie poort en de originele huisjes ademen sfeer en historie.

Een in vakanties regelmatig terugkerend groot evenement waar altijd veel kids met hun ouders op af komen omdat er diverse leuke activiteiten worden georganiseerd waar je wel een aantal uren zoet mee bent. Museum Elburg voor één dag weer een middeleeuws klooster. Kom en beleef het mee met diverse historische activiteiten voor jong en oud. Het leven van de nonnen tussen 1425 en 1580 wordt in het oude klooster weer tot leven gebracht. Op een Kloosterdag lopen er overal nonnen door Museum Elburg die oude ambachten beoefenen en verhalen vertellen over vroeger. Kinderen kunnen zich die middag ook verkleden in een habijt en veel activiteiten doen zoals bijvoorbeeld glas in lood ramen knutselen, kalligraferen, armband weven, initialen versieren of kloostermoppen bakken. Wie weet kom je ook nog de zingende Susteren tegen! Tijdens de Kloosterdag ervaar je ook echt hoe het is om non/monnik te zijn. Dat vergeet je toch nooit meer?!

Hebben ze hierna nog energie? Laat ze lekker de toren van de Grote- of St. Nicolaaskerk beklimmen en geniet samen van het prachtige uitzicht. Zo zie je meteen de structuur van een vestingstad en kun je de kids uitleggen hoe en waarom een vestingstad werd gebouwd.

In de haven is ook genoeg te doen. Bootjes kijken is al een feest op zich, maar een bezoekje aan de visafslag of Botterwerf ‘de Hellege’ is ook een aanrader. In april kun je bijvoorbeeld ook naar de Sleepbootdagen en de KNRM Reddingbootdag. Maar vergeet ook niet de botterdagen in september! Of “Vestingval”, een kunstenfestival met kunst op heel veel unieke locaties in de binnenstad tussen Hemelvaart en Pinksteren. Tien dagen lang feest voor jong & oud.

Kortom: een dagje Elburg is een aanrader met kids! Komen jullie ook?
Kijk voor actuele informatie en evenementen op vvvelburg.nl.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Renee Kranenberg

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram