Een gelukkig 2017!

Het lijkt wel alsof je met je ogen knippert en het ineens 2017 is. Het is een cliché, maar de tijd gaat ongelofelijk snel. Graag kijk ik met jullie terug op een prachtig jaar en blikken we vooruit naar wat de Veluwe ons komend jaar weer te bieden heeft.

Geweldige verhalen
Afgelopen jaar hebben we kunnen genieten van geweldige blogs van onze ambassadeurs. Henk Ruseler nam ons mee in zijn werk als boswachter voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe. We ontdekten nieuwe diersoorten en leerden waarom wilde zwijnen altijd zo langs wegen en fietspaden lopen te wroeten. Jos Jansen of Lorkeers liet ons kennismaken met de cultuurhistorie, het erfgoed en de architectuur van Apeldoorn en Johan de Lange schreef de mooiste artikelen over Lunteren en haar omgeving. Het blijft me elke keer verbazen hoe prachtig en divers de Veluwe is!

Mooiste natuurgebied van Nederland
Ook in 2017 kun je hier ongetwijfeld weer de mooiste verhalen lezen. De Veluwe is ontzettend prachtig en heeft talloze verhalen te vertellen. Niet verwonderlijk dat de regio afgelopen jaar is verkozen tot een van de mooiste natuurgebieden van Nederland! Er zijn vele wandel- en fietsroutes waarmee je de prachtige natuur kunt ontdekken. Het fietsknooppuntennetwerk op de Veluwe zal in het voorjaar van 2017 vernieuwd worden. Er worden nieuwe routes toegevoegd en er zullen daarmee ook nieuwe knooppunten ontstaan.

Culturele activiteiten
Op cultureel vlak biedt de Veluwe in 2017 een mooi programma van tentoonstellingen en activiteiten. Het komende jaar staat in het teken van Mondriaan tot Dutch Design. In Gelderland kom je op veel plekken in aanraking met De Stijl en de kunst die de beweging heeft voortgebracht. Gedurende het hele jaar vinden verschillende grote en kleine tentoonstellingen plaats in verschillende Gelderse musea. Vanaf maart bekijk je in Paleis Het Loo ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ en het hele jaar door kun je vele Veluwse erfgoedlocaties ontdekken. Wist jij dat bij Ermelo een Romeins Marskamp heeft gelegen?

Puur Veluwe
De Veluwe heeft een oerbodem die zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld tot een minerale schatkamer, waarin de heerlijkste ingrediënten groeien. Maak kennis met gezellige pop-up foodfestivals, prachtige smaakfietsroutes en heerlijke Erkend Veluwse Streekproducten. Hier ontdek je het lekkerste wat de Veluwe te bieden heeft!

Ook volgend jaar zullen de ambassadeurs je weer verblijden met de mooiste Veluwe verhalen. De Veluwe is nooit ver weg! Vanuit heel Nederland ben je binnen 2 uur op de Veluwe, waar je ervaringen opdoet waar je nog lang van zult nagenieten. Heb jij iets leuks gedaan op de Veluwe, een ree van dichtbij gezien of een prachtig kasteel bezocht? Deel je foto’s via #VisitVeluwe op social media! Ik wens jullie een heel gelukkig en gezond 2017!

Reacties

Goed verhaal?

Volg Rosa Pulles

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram