Een kijkje achter de schermen bij Halloween

Heel eerlijk moet ik bekennen dat mevrouw Suikerspin eigenlijk voorop liep tijdens de controle. Ik hield haar stevig vast lopend door de ondergrondse gang.

Het is acht uur in de ochtend. Ik, meneer Kaasgaaf ben zojuist aan mijn controleronde begonnen. Alle attracties moeten tenslotte elke ochtend één voor één goed gecontroleerd worden. Een belangrijke taak. Maar deze ochtend was anders...

Want toen ik het pretpark in liep, hoorde ik allemaal spookachtige geluiden. En dat is best een beetje griezelig. Gelukkig wist mevrouw Suikerspin me al snel te herinneren dat het natuurlijk Halloween is. Helemaal vergeten. Stom van me. Want ik had het natuurlijk al lang kunnen zien aan alle strobalen en pompoenen in het park. Ja, mevrouw Suikerspin en het styling team hebben goed hun best gedaan om er een griezelig sfeertje van te maken bij de Julianatoren.

Na mijn controle ronde heb ik een kijkje genomen bij onze griezel-acteurs. Ze zaten al volop in de schmink. Wat een rare make-up heeft het spinnenvrouwtje opgesmeerd. En dan die grote tarantula op haar rug. Brrr… kippenvel heb ik! Tijdens Halloween kun je, als je durft, door de griezelgrot. En ja, ook deze moet ik natuurlijk controleren. Ik heb het als laatste bewaard. Niet omdat ik bang ben. Maar een beetje griezelig is het wel. Gelukkig liep mevrouw Suikerspin mee nadat ze de speurtochtkaarten had aangevuld. Want je maakt namelijk door het verzamelen van letters kans op fantastische prijzen. Denk hierbij aan een gezinsabonnement, een familiedag of een compleet verzorgd schoolreisje.

Enge geluiden, griezelige, maar mooie wandtekeningen op de muur, iets waar je tussendoor moet lopen… Brr!

Heel eerlijk moet ik bekennen dat mevrouw Suikerspin eigenlijk voorop liep tijdens de controle. Ik hield haar stevig vast lopend door de ondergrondse gang. Enge geluiden, griezelige, maar mooie wandtekeningen op de muur, iets waar je tussendoor moet lopen… Brr! Het was dan ook fijn om het einde van de tunnel te zien. Aan het einde van de tunnel is het doolhof. Van stro. Snel alle ingeleverde griezeltochtkaarten gepakt uit de ton. Want alle kinderen die stoer genoeg zijn om de griezeltocht te maken krijgen een echte oorkonde! En toen weer rechtsomkeert. Whoehhaa! Ooh, het is het spinnenvrouwtje weer. Ha ha, ik had haar wel herkent hoor. Snel door de griezelgrot weer terug.

De show! Ik moest naar de show. Samen met mevrouw Suikerspin, Jul en Julia moeten we zo op. Er zijn honderden kinderen die komen kijken. Ze zitten vast al klaar. En ik moet me nog omkleden als vampier. We gaan er een echt halloweenfeest van maken. Met swingende liedjes over spoken en andere griezels. Dit wordt leuk! En vanmiddag is Dolfje Weerwolfje, bekend van de boeken van Paul van Loon, ook nog te zien in een wervelende show! Wat is Halloween leuk! En toch ook een beetje griezelig…

Groetjes Meneer Kaasgaaf

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Meneer Kaasgaaf

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram