Een sterk verhaal!

Soldaten op de heide tussen Elspeet en Uddel.

Als kleine jongens zochten we ze graag op na schooltijd. De soldaten die op de heide tussen Elspeet en Uddel, midden op de Veluwe, in hun schuttersputjes zaten te niksen. Vandaag de dag zijn de soldaten nog steeds actief op de Veluwe en zodoende spelen zij nog weleens een rol in een van onze bedrijfsuitjes. 

Zo organiseerden wij een aantal jaren geleden een dropping voor een bedrijf. Een gezellig Veluws eethuis was het vertrekpunt van deze dag en de legertrucks stonden voor de deur geparkeerd. De teams werden samengesteld en na de dropping met de dikke DAF, liepen zij vervolgens een route door de bossen en over de heide tussen Ermelo en Speuld.

Knorrend ‘broekzakgesprek’ 
Een van mijn collega’s die het evenement begeleidde stond in het donker op een groep te wachten. Op een gegeven moment had hij per ongeluk een ‘broekzakgesprek’ met een collega waarna er een leuk schouwspel ontstond. De andere collega begon een hard knorrend geluid te maken, gelijk aan dat van een wild varken. De collega had niet door dat dit uit zijn eigen telefoon kwam, schrok zich rot en wist niet hoe snel hij in zijn auto moest kruipen.

Hij had zijn auto midden tussen twee pelotons geparkeerd, waarna er met helikopters een heuse aanval volgde

Spannendste uitje ooit
Toen hij dit eenmaal had overleefd overkwam hem een echt vuurgevecht op de heide, want wat bleek… hij had zijn auto midden tussen twee pelotons geparkeerd, waarna er met helikopters een heuse aanval volgde. De groep liep hier vervolgens met reflecterende hesjes en mijnwerkerslampjes lachend met het GPS systeem tussendoor.  Ik beloof je, de begeleider en deze groep hebben het spannendste uitje ooit gehad en naderhand werd het erg laat en gezellig in de kroeg. Aan (sterke) verhalen geen gebrek!

Op zoek naar een avontuurlijk programma? 
De Veluwe heeft veel mooie plekjes die overdag maar ook in de avond geweldig en spannend zijn. Wanneer je ook een keer een avontuurlijk avondprogramma wilt ondernemen samen met collega’s dan zijn er ook nu nog vele mogelijkheden. Neem gerust eens contact op met mij om je te adviseren!

Reacties

Goed verhaal?

Volg Erik Kroon

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram