Een werkdag op de Spelerij

Zomerperiode (van april tot oktober)
7.00 uur
De mannen van de bouw gaan aan het werk… Ze lopen een ronde over het terrein en kijken wat er eventueel gerepareerd of vervangen moet worden. Daarna gaan ze door met het project waar ze mee bezig zijn. Alle objecten en gebouwen die je bij de Spelerij ziet zijn zelf gemaakt.

9.00 uur
De andere medewerkers komen binnen. Spullen voor de keuken en het restaurant worden voorbereid. In de Uitvinderij is ook aardig wat werk te doen: Al het materiaal voor die dag moet worden bijgemaakt. Piepschuimplaatjes, karton, aluminium-strips, plexiglasstrookjes, hardboard- en ijzeren plaatjes. Er gaat heel wat doorheen op een dag!

10.00 uur
De bezoekers komen het park binnen.

11.00 uur tot 17.00 uur
Ieder half uur is er een uitleg in de Uitvinderij. Daar staan spannende apparaten en machientjes. Je moet natuurlijk wel weten hoe alles werkt. Vanaf kwart over één gaat de metaalafdeling open. Hier wordt ook ieder half uur een uitleg gegeven. Voor hulp en vragen zijn de hele dag mensen van ons aanwezig.

11.30 uur
Drukte in de keuken, zeker als er schoolreizen zijn. Dan wordt er namelijk twee keer per dag met grote groepen stokbrood gebakken (soms wel met 300 tegelijk) en dat moet voorbereid worden. De dagjesmensen gaan ook vaak bakken, of ze eten een hapje in het restaurant.

18.00 uur
De poort gaat dicht, het park is weer netjes opgeruimd. Klaar voor de volgende dag.

Winterperiode (van november tot april)
De vaste medewerkers zijn met allerlei werkzaamheden bezig: schilderen, repareren, schoonmaken, nieuwe dingen maken, bladblazen, hogedrukken, lassen, noem maar op. Iedereen gaat om 17.00 uur naar huis.
Het park is in de winterperiode alleen op woensdagmiddag, in de weekenden en in de vakanties open.

Het hele jaar
Door het jaar heen zijn er workshops voor volwassenen. Daarbij zijn onze vaste mensen aanwezig om de groepen te begeleiden en voor de catering.

Behalve de vaste mensen werken er veel oproepkrachten bij de Spelerij. Vaak zijn dat scholieren, studenten of stagiaires. Ze werken meestal in de weekenden en in de vakanties.

Er wordt weleens door bezoekers gevraagd of het vrijwilligerswerk is. Nee. Maar we werken er met veel plezier!

Foto: Jos Spanbroek werkt aan een spannende ruimte op het dak van het restaurant.

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Marsje Richards

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram