Papier gemaakt in Gelderland

Papierproductie en de Veluwe kennen een lange geschiedenis

Apeldoorn en de Veluwe kennen een lange geschiedenis van papierproductie. De Middelste Molen in Loenen is de enige papierfabriek in Nederland die in oude staat bewaard is gebleven. Tegenwoordig leren bezoekers aan de hand van rondleidingen en workshops over het maken van papier.

CODA Museum in Apeldoorn sluit niet alleen met een prachtige collectie moderne en hedendaagse kunst van en op papier aan op de geschiedenis van Apeldoorn en omgeving maar presenteert ook om het jaar CODA Paper Art. Dit jaar is van 7 juni tot en met 25 oktober het werk van meer dan veertig kunstenaars uit binnen- en buitenland te zien die papier als materiaal centraal stellen in hun werk.

Aan de Loenense Molenbeek produceert deze molen al sinds 1622 papier.

CODA sluit ook aan op het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland dat van 12 juni tot 20 september plaatsheeft op diverse locaties in Gelderland. In het kader van dit festival richt CODA Papier gemaakt in Gelderland in. Deze tentoonstelling is van 14 juni tot en met 25 oktober te bezoeken en geeft niet alleen een overzicht van de papiergeschiedenis in Gelderland.

Kortom, met CODA Paper Art, een bezoek aan de Middelste Molen en het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland leren jong en oud op interactieve wijze over de oorsprong en mogelijkheden van papier.


Heb jij CODA paper Art al wel eens bezocht?


 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Eva Schaap

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram