Even viel de actrice uit haar rol…

Ze stond oog in oog met het prachtige dier

'De Theaterloods' in Radio Kootwijk, het huistheater van Productiehuis Plezant. Midden op de Veluwe, omringd door uitgestrekt natuurgebied. Meestal spelen we theatervoorstellingen in De Theaterloods met de gordijnen van de theaterzaal gesloten. Om het mooie theaterlicht optimaal tot haar recht te laten komen. Vandaag niet.

Een try-out van de nieuwe theatervoorstelling ‘De Bedoeling’ staat vandaag op het programma. Bij deze voorstelling past het juist om daglicht binnen te laten komen. Het is vroeg in de middag, op de tribune zitten ruim 100 toeschouwers. De zijkant van de tribune wordt geflankeerd door de ramenpartij van ‘De Theaterloods’. Iedereen kijkt aandachtig naar de acteurs op de speelvloer. Ik ook, als regisseur is een try-out een belangrijke stap naar het uiteindelijke resultaat.

De zijkant van de tribune wordt geflankeerd door de ramenpartij van ‘De Theaterloods’.

Plotseling zie ik het gezicht van de actrice verstrakken en snel daarna een glimlach. Een ongewone onderbreking van een meestal zeer geconcentreerd spelende actrice. Ik denk niet dat het publiek het echt in de gaten had, maar als regisseur ken je vaak alle gelaatsuitdrukkingen die behoren tot de voorstelling. Deze niet. Achteraf vertelde ze met opgewonden stem in de kleedkamer haar ervaring, verlost van het keurslijf dat de rol van haar vraagt. Midden in haar spel zag ze ineens een groot hert met gewei voor de ramen staan. Ze stond oog in oog met het prachtige dier. Iedereen in de zaal keek naar haar, alleen zij zag het hert. Ze wilde natuurlijk het liefst verwonderd uitroepen; kijk daar eens! Tegelijk besefte ze dat dit wel een heel andere draai zou geven aan haar zorgvuldig opgebouwde rol in de voorstelling. Dus toch maar snel schakelen en doorspelen.

We schrijven op onze website; ‘De Theaterloods’, een unieke plek waar cultuur en natuur samenkomen. Ook tijdens de theatervoorstelling hadden we nog niet voorzien. Volgende keer een hert op podium? Of gewoon gordijn dichthouden. Voor de regisseur weer een nieuw item om rekening mee te houden in ‘De Theaterloods’.

 

Reacties

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram