Gamen in het bos

zes leuke tips voor in het bos

Op vakantie naar de Veluwe. Lange, duffe boswandelingen zonder WiFi. Hoe ga je dat overleven?

Over overleven gesproken…
Zou jij het redden als je midden in zo’n bos je ouders zou kwijtraken? Stel je bent alleen in een uitgestrekt donker bos, wat opeens niet meer zo duf is als het leek.

Uitgestrekte bossen, wilde dieren, hete zandvlaktes en stromende beekjes maken de Veluwe tot een unieke wildernis waar je prima  kunt survivallen en spelen. Hier een aantal tips:

 • Eten uit de natuur
  Ga eens op zoek naar eetbare planten. Bramen, bosbessen en brandnetels zijn makkelijk te vinden maar ook het madeliefje, zevenblad en de paardenbloem zijn eetbaar (check wel altijd welk deel van de plant eetbaar is).
 • De beest uithangen
  De big five met onder andere Wilde zwijnen en herten spotten is fascinerend. Maar ook de little five met spinnen en torren is een uitdaging!
 • Bouw je eigen nest
  Heb jij een favoriete knuffel? Bouw dan eens een nest voor hem of haar! Zoek een goede tak, verzamel gras, modder en takjes en bouwen maar!
 • Bingo
  Maak op een stuk papier een vak met hokjes. Schrijf of teken hier dingen in die je in de natuur kunt vinden. Gevonden? Dan zet je een kruisje. Wie heeft er als eerste een rijtje vol?
 • Maak een zwerfstok
  Een mooie stok gevonden? Bewerk deze stok met je zakmes en watervaste stift. Maak er een foto van, en zet je stok op een opvallende plek in het bos voor de volgende wandelaar. Als je je zwerfstok aanmeld bij facebook groep ‘De Wandelstok’ kan die volgende wandelaar ook nog eens een berichtje achterlaten! Wie weet waar jouw stok terecht komt!
 • Groen, groener groenst
  Verzamel tijdens je wandeling groene blaadjes. Leg ze daarna op volgorde van donkergroen naar lichtgroen. Wie legt de langste rij?

Fijne vakantie gewenst!

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Rogier Vogelzang

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram