Go-Kids Veluwe Reporter bezoekt CODA

Onze Go-Kids Veluwe Reporter, Lieske, is naar het CODA Museum en naar de CODA Bibliotheek geweest. Zij was een van de eerste bezoekers van de afgelopen week in CODA geopende nieuwe kindertentoonstellingen. Het gaat om de voorstellingen: - Ik zie, Ik zie - Spiegelkastelen

Ik ben Lieske en ik ben 10 jaar. IK kwam bij het CODA Museum in Apeldoorn binnen met mijn moeder en broertje van 8, mijn eerste indruk was een mooi museum. We liepen naar de eerste tentoonstelling: ‘Ik zie, ik zie’.

Kunst
Eerst moest je door de poortjes. De tentoonstelling is voor kinderen van 6 en ouder.
Je moest praten over kunst en kijken naar kunst. Je moest er bijvoorbeeld over nadenken: wat zou de kunstenaar hier mee willen zeggen?

Gekke sieraden 
Er waren allemaal gekke sieraden zoals een ketting van vlechtjes in het haar het leek. Er was een ketting van bananen die met bladeren beplakt waren. Dat was erg grappig om te zien. Er was een ketting van een verrekijker, maar dat lijkt me wel zwaar om je nek! Er was een ketting van hele ouderwetse sleutels en eentje van koraal met rode stenen.

Sprookjeswereld
Toen liepen we door naar de andere tentoonstelling in de CODA Bibliotheek: ‘Spiegelkastelen’. Deze tentoonstelling is voor kinderen tot 6 à 7 jaar. Voor mij was het dus niet echt zo leuk maar voor jongere kinderen lijkt het me erg leuk.Je kon je verkleden als prinses of ridder en in de poppenkast spelen. Dat hebben wij ook gedaan. Je kan je daar inleven in de sprookjeswereld.

Kijken door een doos 
Er stonden drie grote kijkdozen in de vorm van kastelen of paleizen. Iedere kijkdoos had een eigen thema: lucht, water en bos. Je kon door de kijkgaten kijken en je spiegelbeeld zien in het magische landschap. Voor kleine kinderen is dat erg leuk. Op de binnenplaats van het kasteel stonden allemaal beweegbare figuren die je op een andere plek kon zetten. Het was wel een tentoonstelling voor wat kleinere kinderen. In CODA werd je heel aardig geholpen en de weg was goed te vinden. Het was alleen wel even zoeken naar de tentoonstelling ‘Spiegelkastelen’. Er zijn elke keer andere tentoonstellingen die wel een paar maanden duren. Ik vond het een erg leuk museum!

Beide tentoonstellingen zijn net geopend en te bezoeken tot 28 augustus 2016. Kom je ook snel een keertje kijken?

Lieske
Namens Go-Kids Veluwe

Reacties

Goed verhaal?

Volg Renee Kranenberg

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram