Groot Gelders Avontuur op de Veluwe – deel II

Een kijkje achter de schermen bij Floris en Thiemen!

Je hoort mensen weleens zeggen: "Sommige personen hebben ook altijd geluk..." Ik was afgelopen zaterdag een van die 'gelukkige personen'. Ik mocht namelijk nog een keer mee op Groot Gelders Avontuur met Floris en Thiemen! Deze keer bezochten we TopParken Landgoed de Scheleberg, Het Nationale Park De Hoge Veluwe en Julianatoren. Drie prachtige locaties om te filmen!

Het begon allemaal weer ‘te vroeg voor een zaterdag’ natuurlijk. Om kwart voor acht reed ik richting TopParken Landgoed de Scheleberg in Lunteren. Vanaf Beekbergen is dit een heerlijke route. Lekker door de Veluwse bossen en langs heidegebied.

Helemaal in mijn nopjes kwam ik aan op Landgoed de Scheleberg. Ik werd verrast door de prachtige bungalows op het park. Ik denk overigens dat het woord bungalows niet de lading dekt. Noem het maar gewoon villa’s. Wauw, wat mooi!

Koffie, koffie, lekker bakkie…

Op de parkeerplaats aangekomen zag ik de filmcrew al staan. Druk in de weer met spulletjes uitpakken en klaar zetten. Even snel handjes schudden en hup naar binnen. Want ik rook koffie! Nu hoor ik je denken: “Laat je de filmcrew daar nou gewoon staan, terwijl jij koffie gaat drinken”. Ja, dat klopt. De ervaring leert namelijk dat dit het enige moment van de dag kan zijn om een cafeïneshot te krijgen. Op zo’n moment gaat overleven boven welgemanierdheid 😉

Hard werken in je pyjama

Na tien minuten arriveren Floris en Thiemen. Beide gekleed in pyjama. Zij gaan namelijk een ‘wakker worden, heerlijk ontbijten en lekker spelen in een supergave villa shot’ doen. Super vervelend voor de jongens natuurlijk om te chillen in een bed, croissantjes weg te spoelen met verse jus d’ orange en een potje te voetballen met Toppe Bob.
Toppe Bob? Jaha, Toppe Bob. De supercoole mascotte van TopParken.
Als de shots in de villa erop zitten bezoeken de avonturiers nog een paar faciliteiten van het park.

Op safari

Daarna is het tijd om richting de volgende locatie te gaan. Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Aangekomen op het park staat boswachter Henk Ruseler ons al op te wachten in zijn jeep.

Hij ziet onze tamelijk grote groep en geeft gelijk aan dat niet iedereen mee kan in de jeep.
De moeders van de jongens druipen af richting het terras. De twee overige dames en ik kijken ietwat beteuterd, wij weten namelijk dat wij de personen zijn die niet mee mogen in de jeep. Henk kan moeilijk de jongens of de filmcrew niet meenemen. Wel mogen wij voor een deel achter ze aanrijden. Ook goed natuurlijk!

De jongens genieten van de uitleg van Henk. Ze gaan op zoek naar herten, moeflons en wilde zwijnen en ontdekken sporen van wilde dieren. Als de shots er allemaal op staan zie ik twee gelukkige mannetjes staan. Wat hebben ze genoten!

Lekker hard gaan!

Julianatoren is de laatste locatie van de dag. Het eerste waar de avonturiers natuurlijk in willen is de achtbaan. Er is namelijk niets leuker dan een achtbaan, in de ogen van een achtjarige jongen dan hè! Ik denk dat de ‘wat oudere jongen’, de cameraman, hier wat anders over denkt. Hij is namelijk de gelukkige die in het voorste bakje moet… inclusief zijn camera.

Na de achtbaan worden er sprintjes getrokken naar onder andere de ballonvaart, de tollende muis, de dino’s en de springende piraat. Als afsluiter van de dag, en van de opnamedagen, genieten we met z’n allen van een lekker softijsje. Wel verdiend na zo’n drukke, maar heel erg leuke dag!

Filmpjes

Het filmpje van het bovenstaande avontuur staat nog niet online. Bekijk hier alvast de avonturen van de jongens in Apenheul, Klimbos Veluwe, Landal Rabbit Hill, Nederlands Openluchtmuseum en de Spelerij.

 

 

 

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg VisitVeluwe

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram