Groot Gelders Avontuur op de Veluwe – deel I

Een kijkje achter de schermen bij Floris & Thiemen!

Afgelopen zaterdag was het zover. Ik mocht een dagje mee met avonturiers Floris en Thiemen. Zij gingen op Groot Gelders Avontuur bij Burgers' Zoo, het Nederlands Openluchtmuseum en de Spelerij. In deze blog vertel ik over het eerste deel van de dag. Op bezoek bij Burgers' Zoo.

De vroege ochtend in Burgers’ Zoo

Het is zaterdagochtend 07.45 uur. Ik rij over een rustige (lees: verlaten) A50 richting Arnhem. Met het slaap nog in mijn ogen, kom ik aan bij Burgers’ Zoo. Ik weet het, het is niet stuitervroeg, maar wel te vroeg voor een zaterdag!

Aangekomen op de parkeerplaats zie ik Thiemen al staan. Enthousiast en een tikkeltje zenuwachtig. Volkomen logisch natuurlijk, want hij mag vandaag weer met zijn ‘beste vriend’ Floris op avontuur!

Wat je van beren leren kan…

Als Floris en de filmcrew ook aanwezig zijn gaan we naar binnen. De jongens vertellen enthousiast aan elkaar hoeveel zin ze in vandaag hebben. Ondertussen lopen we naar onze eerste filmlocatie, het verblijf van de Maleise beren.

We krijgen te horen dat de jongens de Maleise beren mogen voeren. Deze beren krijgen onder andere kwark, honing en druiven als ontbijt… Als je dit hoort ga je toch anders naar zo’n beer kijken. In mijn gedachten verandert zo’n dier dus van grote, stoere, gevaarlijke beer in een hippe en bewust etende knuffelbeer.

Maar goed. De jongens maken het eten klaar en nemen het mee het buitenverblijf in. Ze verdelen het eten onder stenen, op de grond en op boomstammen. Als dit gedaan is worden de beren losgelaten en mogen we kijken hoe de beren op zoek gaan naar het eten.

Floris meets Floris

Nadat we ons hebben losgetrokken van de beren gaan we richting de Sri Lanka panters.
Thiemen loopt heel voorzichtig achter Floris aan het verblijf binnen. Links en rechts van hem bevinden zich de slaapplekjes van jakhalzen en panters. Best spannend om deze prachtige dieren bewonderen, en van zo dichtbij. Floris leest de naambordjes. Staat daar nou echt ‘Floris 2008’? “Ik heet ook Floris, en ik kom ook uit 2008!” Zijn dag kan niet meer stuk!

De jongens mogen ook hier de dieren eten geven. Thiemen mag een stuk vlees aan een boom hangen voor panter Mia. Als zij losgelaten wordt springt ze gelijk naar de boom om het vlees eraf te halen/scheuren. Heel erg bijzonder om te zien.

Afsluiting tussen de vlinders

Zo, deze uitdaging zit er op. De jongens puffen nog even na van dit avontuur. Als afsluiting van de ochtend nemen ze een kijkje in de mangrove. Als je in Burgers’ Zoo bent, mag je namelijk de grootste overdekte mangrove van de wereld niet missen! Hier leven bijzondere vlinders, wenkkrabben en zeekoeien.

Meer lezen over het Groot Gelders Avontuur van Floris en Thiemen? Volg ze dan op geldersestreken.nl/avontuur 

Filmpjes

Het filmpje van het avontuur in Burgers’ Zoo staat nog niet online. Bekijk hier alvast de avonturen van de jongens in Apenheul, Klimbos Veluwe en Landal Rabbit Hill.

   

 

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg VisitVeluwe

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram