Haal je kerstboom uit het bos

Kerstmis staat weer voor de deur. Wie eens wat anders wil dan een kerstboom van het plaatselijke tuincentrum komt dit jaar naar De Hoge Veluwe en zaagt zijn eigen boom uit het bos…..

Zelf zagen
Ja, het mag echt. Sterker nog, Het Nationale Park De Hoge Veluwe geeft ze zelfs gratis weg! Op verschillende dagen in december kun je gewapend met een zaag speuren naar een passende dennenboom en deze zelf omzagen.

Natuurbeheer
Het zelf zagen van een echte dennenboom (dus geen spar, zoals de meeste kerstbomen) is niet alleen een leuk gezinsuitje, je helpt ook nog eens de natuur van het Nationaal Park onderhouden. De bomen groeien op heidevelden en open stuifzandgebieden. Als de bomen niet verwijderd worden groeit het gebied dicht.

Hoe werkt het?
Op 10, 11, 17 en 18 december kun je je tussen 10.00 – 15.00 uur melden bij het bezoekerscentrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daar ontvang je 1 bon per persoon. Vanuit het bezoekerscentrum wordt je de weg gewezen naar de plek waar bomen gezaagd kunnen worden. Mocht je zelf geen zaag hebben dan is het mogelijk deze ter plekke lenen.
Na het harde werken is er de mogelijkheid om te genieten van warme chocolademelk, koffie of thee die je door vrijwilligers wordt aangeboden. De boom neem je geheel gratis mee! Je betaalt alleen de entree voor het park.

Foto homepage: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Reacties

Goed verhaal?

Volg Rogier Vogelzang

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram