Heel Apeldoorn is voorzien van haardhout

Nadat de Giro d’Italia Nederland had verruild voor Italië werd de houten wielerbaan in Omnisport gesloopt. Het oude hout er uit, het nieuwe en hopelijk betere hout gaat er binnenkort in. De vragen gonsden al lange tijd door Omnisport, wat gaat er met het oude hout gebeuren?

Gewoon op een hoopje
Daar kwam lange tijd geen antwoord op,  tot vorige week, het hout lag buiten en iedereen die wilde kon wat meenemen. Mijn hart maakte een sprongetje, het leek mij een leuk aandenken aan de baan waar ik de afgelopen jaren vaak mijn rondes maakte. Nu heb ik een aantal prachtige planken in mijn bezit, met het idee om er een tafel van te maken. Tot mijn verdriet zag ik ’s avonds op Hart van Nederland dat verschillende mensen het hout hadden ingeladen als haardhout.

Aandenken of verwarming?
Met grote verbazing heb ik zitten kijken. Mensen die vol trots voor de camera  vertelden dat het hout enkel goed was om hun huis te verwarmen. Mijn mond viel open. Wat ontzettend zonde van een klein stukje Apeldoornse geschiedenis. Gelukkig zijn er meer mensen die het hout hebben meegenomen als aandenken of souvenirs. Voor aan de muur, als tafel, of iets heel anders. Zolang het maar herinnert aan die mooie baan in Apeldoorn.

Het hout was wel geliefd, want diezelfde dag tegen een uur of drie ’s middags was alles weg.

Nu wordt de wielerbaan voorzien van nieuw hout en kunnen we na een winter zonder baanwielrennen vanaf september eindelijk weer onze rondes fietsen in Omnisport. Ik ben er dan in ieder geval weer wekelijks te vinden!

Omnisport Apeldoorn
Omnisport Apeldoorn is een in 2008 gebouwd multifunctioneel sportcomplex in Apeldoorn. Op de wielerbaan in Apeldoorn werden onder meer de Wereldkampioenschappen en de Europese kampioenschappen georganiseerd in 2011, Europese kampioenschappen in 2013 en meerdere Nederlandse kampioenschappen. De hal fungeerde als startlocatie voor de Giro d’Italia dit jaar.

Door de vele versplintering is de wielerbaan een jaar gesloten geweest, nu wordt  er nieuw hout ingelegd zodat er vanaf september weer gefietst kan worden.

Foto: Kleefje Fotografie

Reacties

Goed verhaal?

Volg Nadia Stappenbelt

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram