Help! Ik ben een collega kwijt!

Daar stond ik dan... Op de Hooiweg in Garderen. Het was kwart over vier en ons evenement was strak volgens schema verlopen. Voor een bedrijf met 700 collega’s hadden we een prachtige sportieve dag georganiseerd op de Veluwe.

De deelnemers konden zich van te voren inschrijven op verschillende activiteiten zoals E-steppen, sterrenslag, fietstocht per tandem of mountainbike. Maar ook een boswandeling met de boswachter, klootschieten, dropping, teambuilding en een GPS tocht. Allemaal activiteiten in en door de Veluwse natuur!

Het programma 
Het middagprogramma zat erop. De deelnemers waren allemaal blij en vertrokken naar de grote zaal van Hotel Overbosch om te genieten van een heerlijk buffet. Ondertussen konden wij als activiteitenbegeleiders de eindstanden opmaken zodat rond vijf uur de prijsuitreiking van start kon gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Alles verliep voorspoedig en om half zeven stonden de eerste bussen al klaar voor vertrek. Wat een fantastische dagje uit op de Veluwe hadden de deelnemers beleefd!

Vermist? 
Maar… Tijdens de prijsuitreiking vertelde een deelneemster van het uitje dat zij een collega miste. Ik vond dat wel vreemd en stelde haar gerust met het feit dat er vanwege het grote aantal aanwezigen wel vaker collega’s opgaan in de menigte. Omdat ze toen geen mobiel bereik had in de bossen konden ze elkaar ook niet bellen en liet ze het erbij. Ik dacht er ook niet meer aan totdat er tien minuten later weer iemand zich meldde met een vermiste collega. De twijfel sloeg nu ook bij mij toe en ik vroeg welk programma deze collega had gedaan. Dat bleek de GPS tocht te zijn.

Mijn collega, die verantwoordelijk was voor de GPS tocht, telde in paniek zijn gps-jes nog eens na en kwam tot de conclusie dat er nog 1 ontbrak. Paniek! Er was nog een groep in het bos! Op dat moment kwam er uit een smal bospaadje een groep enthousiaste mensen aan wandelen. Wat een topdag: ze hadden wild gezien, een boswachter ontmoet die van alles had verteld over de Veluwe, heerlijke bosbessen gegeten en tot slot thee gedronken bij de schaapskooi met een ouder stel.

Ze begrepen niets van het GPS, maar hadden waarschijnlijk de leukste dag ooit gehad!

De leukste dag ooit!
Mijn mond viel letterlijk open van verbazing en het enthousiasme van de groep! Conclusie: ze begrepen niets van het GPS, maar hadden waarschijnlijk de leukste dag ooit gehad! Ik gaf ze nog snel wat te eten mee voor in de bus en de enthousiastelingen zwaaide het hardst van allemaal! Tja… niet zoals gepland maar zo blijkt maar weer hoe verassend de omgeving van de Veluwe kan zijn!

Ook een keer ‘verdwalen’ over de Veluwe met je collega’s? De kans is groot dat je wild tegenkomt en dat je collega’s zich zullen verbazen over de leuke dingen die mogelijk zijn in deze streek!  Zal ik anders een aantal suggesties naar je mailen?

 

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Erik Kroon

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram