“Ik had die week toch al iets? Oh ja, de Vierdaagse Apeldoorn”

Er zijn van die periodes waarin het lijkt dat je alles tegelijk moet doen. Ik heb dit vaak eind april, begin mei, vooral als ik – zoals dit jaar – een voorjaarsvakantie heb gepland.

Om het alleen al tot mijn werkzaamheden voor de stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn te beperken: de parkoersen afronden, contacten leggen met de potentiële rustaccommodaties, vergunning aanvragen bij de grondeigenaren, persbericht maken voor een nieuwsblad, stuk tekst schrijven voor website of nieuwsbrief van relaties, tientallen verblijfsaccommodaties in en rond Apeldoorn attenderen op onze Presentatiegids, de nieuwsbrieven voor zowel onze vrijwilligers als kandidaat-deelnemers vullen, overlegje hier, vergadering daar, blog schrijven…

Nog maar twee maanden…
Omdat de 64e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn al over twee maanden start, vragen veel activiteiten de aandacht. Met dit alles hopen we natuurlijk zoveel mogelijk wandelaars op ons evenement te attenderen en over te halen zich in te schrijven. Tot nu toe ligt het aantal aanmeldingen wat hoger dan vorig jaar op hetzelfde moment.

Daarnaast steken we veel energie in het opbouwen van de relatie met vooral verblijfsaccommodaties op de Veluwe. In de Presentatiegids wordt aangegeven wat zij en wij voor elkaar kunnen betekenen. Van onze kant leveren we in elk geval al rond de zesduizend overnachtingen in de vierdaagseweek!

Rustmomentje 
Voor zover ik het nu kan overzien slaag ik erin alles wat ik me had voorgenomen op tijd voor m’n vakantie rond te krijgen. Zodat ik met een gerust hart twee weken kan gaan ontspannen… ver weg van de Veluwe, moet ik bekennen.

Om me daarna weer volledig opgeladen aan het mooie evenement dat de Apeldoornse Vierdaagse is, te kunnen wijden.

Beursbezoek, een succes of juist niet?
Tussendoor ook nog met de propagandastand op pad geweest. De BuitenGewoonBuiten beurs in Ulft was eigenlijk tijdverspilling, omdat er nauwelijks bezoekers waren. Veel nuttiger was het bezoek aan de Vlaamse Wandeldag. Dit jaar op 30 april verdeeld over twee plaatsen, zodat we met twee teams op pad gingen. Ik ging naar Aarschot. Een enorm druk evenement, met in beide plaatsen samen zo’n 14.000 wandelaars. Druk dus ook bij onze stand, waar de flyers van vierdaagse en Apeldoorn weg vlogen. En ook de buttons: wordt er in Nederland nauwelijks naar gekeken, in België zijn ze erg in trek (en bepaald niet alleen  bij kinderen).

Een man stond duidelijk te treuzelen voor onze stand. Bekeek de datum van de Vierdaagse nog eens en liep toen weg: “Jammer, ik heb die week al iets, maar ik weet zo niet meer wat precies”. Een minuut later, na met zijn vrouw te hebben gepraat, is hij terug:  “Ik weet het weer: we hebben ons al ingeschreven…”.

Meewandelen?
De 64e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn is van 11 tot en met 14 juli a.s. De afstanden: 12, 20, 30, 40 of 50 km per dag. Er kan ook 1, 2 of 3 dagen worden deelgenomen. Inschrijven kan tot en met 30 juni. D
aarna kan aanmelden nog op maandag 10 juli in de startaccommodatie bij Victoria Boys, Berghuizerweg 153, 7312 SN Apeldoorn, of op de wandeldagen voor de start.

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Jan Vukkink

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram