In de laarzen van de boer staan

De Veluwe staat bekend om zijn prachtige natuurschoon, je kunt er eindeloos wandelen of fietsen over de hei of het stuifzand bij Kootwijk.

Als je kiest voor een fietstocht door bosrijk gebied, dan kom je regelmatig langs mooie boerderijen wat het Veluws landschap zo bijzonder maakt.

Verschillende soorten boerderijen
In de loop der jaren is er wel het één en ander veranderd in de landbouw. Vroeger waren er op de Veluwe alleen maar kleine boerderijtjes met een tiental koeien, wat varkens en een hokje kippen. Wat er wel nostalgisch uitziet misschien, maar waar vandaag de dag geen droog brood meer mee te verdienen valt. Door allerlei omstandigheden zie je nu alleen nog maar grote gespecialiseerde bedrijven.

Vallei Boert Bewust
De Boeren zijn er zich terdege van bewust dat een burger op deze manier niet meer weet wat er zich allemaal afspeelt op een boerderij. Dat is ook lastig om te laten zien door de hygiëneregels waar de boer verplicht aan moet voldoen. Omdat we het toch heel belangrijk vinden dat de burgers betrokken blijven bij het gebeuren op de boerderij, is Vallei Boert Bewust opgericht. Een organisatie die heel bewust aan de burger wil laten zien hoe er op de boerderijen gewerkt wordt aan dierwelzijn, milieu, mestprobleem, energie en hoe ze maatschappelijk betrokken zijn.

Open dag
Op de site van Vallei Boer Bewust kun je de verschillende boeren bekijken. Van 2 tot en met 7 mei aanstaande organiseren ze een Vallei Boert Bewust week! E
en aantal van de deelnemers zet dan de deuren van de stal open en nodigen iedereen uit om het boerenleven van dichtbij mee te maken.

Op bezoek
Wil jij ook in de laarzen van de boer staan, meehelpen op de boerderij of lijkt het je gewoon leuk om met een boer en boerin aan de keukentafel koffie te drinken?

Bekijk op de website het programma en geef je op! 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Marja de Vries

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram