Kerstmis bij de Kooi in Ermelo, een echte belevenis!

Mooier kan je niet aan Kerstmis beginnen.

Kerstmis vieren bij Schaapskooi Ermelo is een echte belevenis. Dat begint al op de dag voor Kerstmis, wanneer de Sing-In wordt gehouden. Van alle kanten komen de bezoekers naar de Ermelosche Heide, al dan niet met klapstoeltjes om te luisteren naar het kerstverhaal en mee te zingen met de kerstliederen.

De Sing-In trekt honderden belangstellenden. De meeste bezoekers zijn er lekker warm op gekleed en mensen in rolstoelen hebben voor de zekerheid een warm dekentje meegenomen. Het geeft een huiselijk sfeertje, zo heerlijk buiten bij de kooi in een prachtig verlichte omgeving. En, met een beetje geluk, maakt een prachtige winterse wolkenlucht of neerdwarrelende sneeuw het feeërieke plaatje compleet.

Het geeft een huiselijk sfeertje, zo heerlijk buiten bij de kooi in een prachtig verlichte omgeving.

En wanneer de burgemeester van Ermelo, André Baars, het kerstverhaal voorleest, luisteren de Veluwsche Heideschapen vanuit de kooi mee. Zachtjes klinkt er muziek, meestal door een klein koperkwartetje, maar dit jaar is het voltallige Reünieorkest Artillerie Trompetterkorps op uitnodiging van de Hervormde gemeente Ermelo aanwezig. Dat zal me wel een geluid geven op de stille heide. De leden van het orkest nemen speciaal voor deze gelegenheid instrumentjes mee voor de kinderen die er op mogen meespelen. Wat een feest! Zoals elk jaar zingen de bezoekers met elkaar mooie kerstliederen en iedereen kan uit volle borst meedoen, want de teksten van de liedjes zijn van te voren al uitgedeeld.

De bezoekers genieten er zichtbaar van.

Dan is het tijd voor de lichtjesdans door kinderen met lampionnetjes. De bezoekers genieten er zichtbaar van. Wanneer de bijeenkomst is afgelopen, blijft iedereen nog wat napraten en zich opwarmen bij een kopje warme snert. Maar ook de poffertjes gaan er met smaak in. Iedereen is het er over eens: zo’n traditie bij de schaapskooi op de heide moet altijd blijven, want er gaat immers niets boven zo’n gezellig en sfeervol samenzijn. Mooier kan je niet aan Kerstmis beginnen. Maar kijk wel uit, want aan zo’n traditie raak je wel gemakkelijk verslaafd en voor je het weet kun je er niet meer zonder. U bent gewaarschuwd.

Wie het eens zelf wil beleven op 23 december, moet wel zorgen op tijd te zijn, want het is altijd erg druk. Het spektakel begint om 16.00 uur en duurt een uur. Wie er niet bij kan zijn op die dag, kan altijd nog van de kerstsfeer op de Ermelosche Heide proeven tijdens de kerstvakantie. Van 19 december tot en met 3 januari is de schaapskooi Ermelo namelijk iedere middag, uitgezonderd eerste kerstdag want dan is de kooi gesloten, terecht. Ook zijn er andere leuke kerstactiviteiten. Kijk voor meer informatie maar eens op schapedrift.nl

Reacties

Goed verhaal?

Volg Jeanne Dijkstra

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram