Keuzes, keuzes, keuzes …..

Met het mooie weer een keuze maken tussen alle evenementen op de Veluwe is een lijkt een onmogelijke taak.

Met het mooie weer wil ik er op uit, maar wat, wat zal ik eens gaan doen? Snel de evenementenkalender van de Veluwe erbij gepakt.

Tjonge, wat is er veel te beleven de komende maanden: schaapscheerdersfeesten, wildspeurtochten, ik kan een ritje met een Stoomtrein van de VSM maken, er zijn kunstfestivals, draaidagen van stoomgemalen, diverse open-tuindagen, rondleidingen bij kaasboerderijen en een bierbrouwerij, een Zalige Zondag in Radio Kootwijk, er is een paardenvierdaagse, een Kinder Parade Festijn, Foodfestivals, Drakenbootraces, Smaakfietstochten met titels als ‘Van pastinaak tot appeltaart’ en ‘Van melk tot brood’, huifkar- en bottertochten, diverse evenementen op het vernieuwde Zwitsalterrein in Apeldoorn.…… Oh jee, ik ga tijd tekort komen als ik alles wil bezoeken en meemaken!

Het is duidelijk, ik moet keuzes maken. Laat ik maar beginnen met een schaapscheerdersfeest, zoiets is en blijft altijd leuk. Er zijn diverse plaatsen waar de schapen geschoren worden en ik kies voor Ermelo.

Het is prachtige weer en hierdoor is het bij de Schapendrift gezellig druk.

De scheerders zijn al ijverig bezig. Het is boeiend om te zien hoe de Veluwse heideschapen met tondeuses en ook nog met de knipschaar van hun wollen jasjes worden ontdaan. Razendsnel gaan de scharen van de scheerders door de vacht en ik vind het altijd een wonder dat er geen schaap met een verbandje rondloopt. En wat zijn de schapen blij dat ze van hun dikke vacht zijn ontdaan! Op mijn vraag of de huid van de schapen niet verbrand in de zon, krijg ik het antwoordt dat dat wel eens het geval is, maar ze worden niet ingesmeerd met zonnebrand. Ach gossie…..

Al slenterend loop ik vervolgens langs de vele kraampjes. Ik bewonder het wol spinnen, het vilten en het weven, kijk naar kinderen die oud Hollandse spelletjes doen en doe me tegoed aan diverse lekkernijen zoals kaas van het Fries melkschaap, een stoofpotje van Veluws zwijn, proef diverse jams en stroop van Veluwse appeltjes. Onder het genot van een lekker verfrissend ijsje kijk en luister ik nog even naar de vocale kunsten van een koor en ga vervolgens voldaan naar huis om een volgend evenement uit te kiezen. De Apeldoornse Drakenbootraces en Theater op ’t Zand in Kootwijk staan sowieso al in de agenda en er zullen beslist nog meer evenementen volgen!

Reacties

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram