Kleurrijk zomeravondsprookje in park Berg & Bos

Vlinders in je buik krijg je in de 'liefdestunnel'

Lumido, wie kent het niet? Veel Apeldoorners zijn er in ieder geval mee opgegroeid, want in 1953 was de eerste editie van het klank, licht- en waterspel in park Berg en Bos een feit.

Ieder jaar werd het wat uitgebreider. Er kwamen meer fonteinen, men kon in een gondel over de bosvijver varen en er werden zelfs artiesten uitgenodigd om te komen spelen. Maar door slecht onderhoud van de fonteinen en de paden in het park kwam er in 2003 het einde aan Lumido.

Maar men bleef er over praten. Mensen die het niet kenden werden hierdoor ook nieuwsgierig en bij velen bleef de hoop dat het ooit terug zou komen. En dat bleef niet onopgemerkt. Sinds 2012 is het er weer en ga ik er ieder jaar naar toe. Want hoe fijn is het om op een zwoele zomeravond  door het park te wandelen, de lucht steeds donkerder te zien worden en het park daardoor steeds sfeervoller. De fonteinen en de Italiaanse gondels in de bosvijver die je overal kunt zien als je door het park loopt, de kleurrijke verlichting die bomen en struiken fraaie silhouetten geeft, zorgen voor een sprookjesachtige sfeer.

Heb je (nog) geen vlinders in je buik, dan krijg je die wel als je door de ‘liefdestunnel’ loopt.

Deze hangt namelijk vol met mooi belichtte hartjes en ademt gewoon liefde uit! Bovenin het park is een gezellige terras is, passend in de sfeer van Lumido. Dit is de mooiste plek om, onder het genot van een drankje en eventueel een hapje, te genieten van de show. Laserstralen maken de prachtigste figuren en dansen als het ware op de diverse muzikale klanken. Als het afgelopen is wil je het gewoon nog een keer meemaken en dat kan gelukkig, want er zijn meerdere  shows! Het leuke aan Lumido is dat het ieder jaar weer anders is en dat er door de jonge organisatie die met veel vrijwilligers werkt, iedere keer weer iets extra’s wordt toegevoegd.

 Ik ga snel mijn agenda pakken!

Tip: beklim als het nog licht is ook de uitkijktoren in het park. Je hebt dan een fantastisch uitzicht over Apeldoorn!

Wil je ook van Lumido genieten? Kijk dan op www.lumidoapeldoorn.nl voor alle informatie. Doen!

 

Reacties

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram