Kom vogeltjes spotten in de Bostoren op Landgoed Schovenhorst!

Wil je ook genieten van dit nestje jonge vogeltjes. Ze zitten in een van de 32 nestkastjes van de 40 meter hoge Bostoren op Landgoed Schovenhorst Putten.

Zie ik daar nou bomen groeien op 40 meter hoogte? Dat kan kloppen! Op Landgoed Schovenhorst in Putten staat namelijk een unieke belevenis: de Bostoren!

Een avontuur op zich!
Landgoed Schovenhorst heeft sinds 2009 een extra bijzondere belevenis te bieden: de Bostoren met, bovenop de 40 meter hoge top, een bomentuin! De beklimming van de Bostoren is een avontuur op zich door het steeds veranderende perspectief, een galerij met maar liefst 32(!) nestkasten en een spectaculaire vrijhangende klimkooi voor de echte durfallen.

Architectonisch hoogtepunt
De Bostoren is een ontwerp van Bjarne Mastenbroek, zijn idee was om een verticaal boomkroonpad aan te leggen in de bossen van Schovenhorst zodat op meerdere niveaus het bos en de bomen op een unieke manier kunnen worden beleefd. Extra bijzonder aan dit ontwerp is dat de bomen die voorheen op de grond groeiden hierbij zijn opgetild en nu verder groeien op 40 meter hoogte.

Kom de Bostoren ook eens bezoeken
Wil jij de Bostoren ook een beklimmen en genieten van het uitzicht en misschien wel het nestje jonge vogeltjes van de foto spotten? Bezoek dan Landgoed Schovenhorst in Putten. De Bostoren is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.15 uur.

Meer informatie over Landgoed Schovenhorst en de Bostoren is te vinden via onze website.

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Els van Ginkel

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram