Het leukste uitje van Gelderland

De Veluwe is een attractie op zich. Met het grote aantal leuke uitjes hoef je je in heel Gelderland geen moment te vervelen. Maar wat is nou het allerleukste uitje van Gelderland? Dat bepaalt het publiek!

In de buitenlucht
Bij goed weer kun je je op de Veluwe urenlang in de buitenlucht vermaken. Lekker klimmen en klauteren, wandelen, een speurtocht doen: het hele jaar door kun je op avontuur! Van de natuur kun je ontzettend veel leren. Daarnaast worden er op vele locaties allerlei soorten activiteiten in de buitenlucht georganiseerd. Van knutselmiddagen tot sporen zoeken en op safari met de boswachter.

Niet zo lekker weer?
Maar ook als het weer buiten wat tegenzit zijn er genoeg leuke uitjes. Spelen in een indoorspeeltuin, knutselen met metaal en plexiglas, ontspannen in de sauna of een dierentuin of museum bezoeken. Vind je musea maar saai? Niet op de Veluwe! Door de lange historie zijn er ontzettend veel interessante verhalen over de regio te vertellen. Maar ook aan vele andere onderwerpen zijn musea gewijd. Vincent van Gogh, Anton Pieck, kastelen, moderne kunst, oude ambachten, speelgoed en oorlogshistorie… Op de Veluwe beleef je het heden en verleden!

Leukste uitje van Nederland
Een aantal grote Veluwse attracties maken zelfs kans op de titel ‘Leukste uitje van Nederland’. Ben jij gek op de verhalen van meneer Kaasgaaf? Breng dan je stem uit op de Julianatoren. Niet zo gek op pretparken? Beleef de geschiedenis in het Nederlands Openluchtmuseum en ontdek het prachtige Nationale Park De Hoge Veluwe op één van de vele gratis witte fietsen die je op vele plekken tegenkomt. Ben je gek op dieren? Dan ben je vast wel eens bij de Apenheul, Burgers’ Zoo of het Dolfinarium geweest. Alle uitjes bieden de juiste ingrediënten voor een geslaagde dag uit.

Breng je stem uit!
Het Land van ANWB organiseert dit jaar voor de zevende keer de verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland en het Leukste uitje per provincie. En jij bepaalt welk uitje deze titel een jaar lang mag dragen! Nomineer jouw favoriete uitje op personeel, aanbod, horeca, sfeer en prijs/kwaliteit. Met jouw stem maak je ook nog eens kans op vier tickets voor een uitje naar keuze.

Wat vind jij het Leukste uitje van Gelderland? Breng nu je stem uit! 

 

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Rosa Pulles

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram