Nachtelijk avontuur op de Veluwe

In het zachte avondlicht naderen we de Leuvenumse bossen. Zachtjes zetten we onze fietsen tegen een boom en lopen de bossen in. En ja hoor, tijdens de prachtige wandeling staan we plotseling oog in oog met een machtig edelhert.

Het noodlot…
Lang duurde de ontmoeting niet en terug bij de fietsen besluiten we een extra rondje te fietsen. Wie weet, komen we nog iets tegen. We fietsen dwars door oeroude beukenbossen en langs klaterende beekjes. Maar dan slaat het noodlot toe. Midden in de bossen, ver weg van de bewoonde wereld, hoor ik met luid gesis mijn band leeglopen. Ik heb geen plakspullen en geen telefoon. Ondertussen begint het langzaam donker te worden in het bos.

In het halfduister besluiten we dat ik lopend de bewoonde wereld op zoek en dat de ander een auto gaat halen. En daar loop ik dan. Met de fiets aan de hand in een pikdonker bos.

Oog in oog
Al lopend luister in naar de geluiden in het bos. Hier en daar gekraak, de laatste vogels laten zich horen. Langzaam wordt het stil. Ik hoor alleen mijn eigen voetstappen nog. Plotseling sta ik stil. Op een paar meter van mijn fiets zie ik een paar flink grote schimmen bewegen. Luid geknor en gesnuif. Wilde zwijnen! Ik doe langzaam een stapje opzij. Maar dat bleek de verkeerde beslissing. Er klinkt geknor, gepiep, gedruis en een hele groep wilde zwijnen stormt langs mij heen het bos in.

Langzaam verdwijnt het geluid van de zwijnen in het bos en hoor ik alleen nog het geluid van mijn hart, kloppend in mijn keel. In de verte zie ik de koplampen van een auto aankomen. We zetten de mijn fiets met de lekke band achter op de auto en keren huiswaarts. Het was een avond om niet snel te vergeten!

De Veluwe bij nacht ontdekken? Staatsbosbeheer organiseert met regelmaat, volle maan wandelingen.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Rogier Vogelzang

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram