‘Net als in voorgaande jaren wordt het dus weer loten’

De Paarden4daagse telt weer meer inschrijvers; Het kan niet op met Eper Paarden4daagse. Voor de 24e editie van komende zomer hebben zich weer meer inschrijvers gemeld dan in voorgaande jaren. De Paarden4daagse is van dinsdag 12 tot en met 16 juni met een internationaal deelnemersveld. Epe staat dan op zijn kop. Het is dan ook het grootste recreatieve ruitersport evenement van Nederland!

Vele inschrijvingen
In de eerste zes uur dat er kon worden ingeschreven, dat wil zeggen van middernacht tot zes uur ‘s ochtends op 2 januari had de organisatie 20 procent meer inschrijvers dan vorig jaar. Na de eerste inschrijfdag is het totaal van 525 inschrijvingen gehaald, wat meer wat meer dan de 20e editie was dit nog 359 inschrijvers op dat moment, nu dus 525! Een stijging van bijna 50 procent!

Bijna een jubileum
De Paarden4daagse is ongekend populair op de Veluwe. Ruim 500 honderd deelnemers en ongeveer 750-800 paarden welke weer mee gaan doen met dit prachtige evenement. Net als voorgaande jaren gaan we weer loten. De eerste trekking is inmiddels geweest. De 2e trekking is in februari. Elke dag van de vierdaagse legt een peloton ruiters en menners een route af van gemiddeld 20 kilometer. Voor een groot deel zal de editie van dit jaar in het teken staan van die van volgend jaar, wanneer het de 25e keer is dat de vierdaagse wordt gehouden. Er is inmiddels een werkgroep in het leven geroepen die zich over de de extra feestelijke editie van volgend jaar gaat buigen. Er zijn al de nodige ideeën, maar die worden nog niet prijs gegeven. Het creatieve proces dat nog op gang moet komen, moet niet van te voren worden beïnvloed.

Spectaculair evenement 
Oplettende geesten kunnen in de Eper Paarden4daagse van dit jaar al wat extra activiteiten ontwaren. Dit jaar zal alvast e.e.a. worden uitgeprobeerd. Een ding is zeker, de intocht zal zeker spectaculair worden. De Paarden4daagse werkt met ca. 70-80 vrijwilligers en het bestuur bestaat uit 5 leden. Het is ieder jaar een hele klus om alles weer goed en professioneel te organiseren, maar de spirit in het team is zeer goed te noemen. De organisatie legt de lat ieder jaar hoger. Alle deelnemers uit zowel binnen- als buitenland zullen weer kunnen genieten van de prachtige natuur, de mooie dorpen en de gastvrijheid van de Epenaren. De paardenroutes zijn ieder jaar verschillend, afwisselend qua karakter en structuur….. De gastenverblijven en campings  hebben inmiddels vele telefoontjes gehad van de liefhebbers…Hebben jullie nog plaats?  Het wordt vast weer een prachtige week waarin Epe en de Veluwe zich weer zal presenteren als De Paardenregio en het Paardendorp!

 

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Ruud Jager

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram