NK van de wind

Op vrijdag 24 juni was het dan zover, het Nederlands Kampioenschap op de weg voor Elite vrouwen. Een wedstrijd op het vlakke Goeree-Overflakee over 131 kilometer. Met aan de start onder meer Marianne Vos, Roxane Knetemann, Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Kirsten Wild en negen dames van het Adelaar Ladies Cycling Team.

Een Nederlands kampioenschap is altijd een speciale wedstrijd, er valt namelijk een rood-wit-blauwe trui te bemachtigen.

Op weg naar Zuid-Holland
Met negen rensters van het Adelaar Ladies Cycling Team uit Apeldoorn waren wij afgereisd naar Zuid-Holland, bijna Zeeland. Ons doel? Twee rensters bij de eerste 25 en met zoveel mogelijk rensters de finish halen.

Klaar voor de start
Voor de start begon het te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken in onze team-tent. Er was geen spanning of druk en niemand was zenuwachtig. We hadden er duidelijk zin in!

Door het idyllische landschap reden wij onze rondes, het tempo lag hoog, maar De Adelaar Ladies reden attent mee voorin het peloton.

Verschillende ontsnappingen werden dichtgereden en met 2,5 ronde voor het einde ging het gas er goed op. Met 53 kilometer in het uur had ik moeite om het wiel van mijn voorganger te houden. Met een groep van ongeveer 20 dames losten wij uit het peloton.

De finish
Twee ronden voor het einde was het beste er wel af. Nu was het zaak de koers uit te rijden. Na twee keer het asfalt van dichtbij bekeken te hebben in eerdere jaren op een Nederlands Kampioenschap was het vandaag derde keer scheepsrecht en behaalde ik de finish met een 86ste plek.

Met acht van de negen rensters behaalden wij, van het Adelaar Ladies Cycling Team, de finish. Ons ploeggenootje Melanie Klement mocht richting het podium, zij werd netjes derde van de clubrensters! Want naast de grote toprensters werd er ook gestreden om de trui voor de beste clubrenster.

In totale ontspannenheid behaalden wij als clubrensters een prachtig resultaat tussen de profs. Zo moeten we iedere wedstrijd benaderen.

NK wielrennen 
Het NK wielrennen 2016 is het NK van de wind. Een Nederlands kampioenschap waarin een continue strijd zal zijn tegen de elementen, zoals de wind en het water. De bewoners van dit prachtige eiland kunnen dit beamen. Op Goeree-Overflakkee – met zijn indrukwekkende kust, duinen, waterpartijen, dijken,  dammen en grote open vlaktes – trotseert men dagelijks deze uitzonderlijke elementen.

Anouska Koster wint de wedstrijd bij de Elite vrouwen.
Foto’s met dank aan CycleRob.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Nadia Stappenbelt

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram