Nooit saai op Landgoed Schovenhorst… zelfs niet op maandagochtend!

Zomaar een maandagochtend! Wat heerlijk om weer op m'n werk te zijn. Het is genieten op Schovenhorst. Het zonnetje schijnt... Kijk eens om je heen hoe de natuur zich hierdoor ontpopt. Prachtig!

Ik hoor de vogeltjes fluiten, volgens mij zijn ze druk bezig met hun nestjes. Voordat ik achter mijn bureau ga zitten wandel ik nog even het Grote Pinetum in. Dit is een stukje van de bomentuinwandeling. Omdat de route maar tweeeneenhalve kilometer is loop ik hem helemaal.

Het grote Pinetum
Ik kom in het Grote Pinetum terecht, deze bomentuin is opgezet in 1865 en in 1901 omgevormd tot een naaldbomentuin. Ik volg de slingerende paadjes tussen de hoge prachtige naaldbomen en kom ogen te kort… Natuurlijk maak ik veel foto’s. Want eigenlijk wil ik je alles laten zien. Maar dit past helaas niet allemaal in deze blog.

Een stoere boom
Ik kijk eens goed naar de Douglasspar. Wat een stoere prachtige bast, een kunstwerk op zich! Ik heb er een foto van gemaakt. De kegel van de Douglas heb ik er gelijk bij op gezet.

He… Wat hoor ik? Kinderstemmetjes, maar niet in het Grote Pinetum. Ik ga op onderzoek uit. Ja hoor. Groepjes kinderen met een begeleider lopen in het Kleine Pinetum. Het zijn wel 30 kindertjes van groep 1 en 2. Wat leuk! Het is een school die een educatief programma uitvoert op Schovenhorst.

Ik zie ze ook bij een Dougglasspar staan, ze bekijken de kegel van de Douglasspar. De kinderen zien allemaal muizenachterpootjes met een staartje! Met een beetje fantasie zie jij het ook! Geweldig, ze pakken de kegels van de grond en trekken de ieniemienie muizenpootjes en staartjes eruit. Spannend hoor! Oh en daar staat een groepje kinderen bij de 167 jaar oude Mammoetboom. Wauw die is groot en dik… De boom is zacht. Een echte knuffel boom!

Wil je zelf een keer komen wandelen?
Misschien ben je zelf wel een keer in de gelegenheid om op Schovenhorst te komen wandelen. Gewoon wandelen of een boswandeling van vier kilometer. Het is ook leuk om de wandeling te combineren met een stukje cultuur. Voor de cultuurliefhebbers hebben we namelijk de Cultuurhistorische route. Deze route is acht kilometer.

 

Reacties

Goed verhaal?

Volg Els van Ginkel

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram