Oogst van eigen erf

Dat de Veluwe bekend staat om zijn mooie natuur hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Wij staan immers in de top 3 van mooiste natuurgebieden in Nederland!

Prachtige natuur
Om een ieder te laten genieten van ons mooie landschap zijn talloze fiets- en wandelpaden aangelegd. Er zijn routes bij die je doen vergeten dat er ook nog dorpen en steden bestaan, eindeloos kun je zwerven over de heidevelden, door de bossen en de zandverstuivingen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om van ons mooie landschap met zijn vele boerderijen waar de Veluwe nog rijk aan is te genieten. Er wordt daarbij veel gebruik gemaakt van het Fietsknooppuntennetwerk merken we.

Vele verkoopstalletjes
Daarbij raad ik je aan om fietstassen en een portemonnee met voldoende muntgeld mee te nemen, want wat is er nou leuker dan stoppen bij één van de talloze stalletjes die je onderweg ongetwijfeld tegen zult komen. Vooral rond Voorthuizen en Barneveld heb ik veel leuke kraampjes gezien dit jaar, het aanbod bestaat vooral uit potjes jam, appelmoes en chutney die gemaakt worden door de boerin.  Maar ook verse groente, appels, peren en pruimen en noten kom je regelmatig tegen. Bij onze boerderij hebben we bijvoorbeeld een hokje met biologische eieren en appelsap van eigen erf  staan.

foto-gerard-3

Vertrouwen
Laatst zag ik zelfs een tafel met breiwol onder een parasol, dat ontlokte me toch even een glimlach. Zelf koop ik regelmatig een potje jam langs de weg, gewoon omdat het zo leuk is dat de mensen je dat vertrouwen geven. De Veluwnaar is dus net zo mooi als zijn omgeving.

Reacties

Goed verhaal?

Volg Marja de Vries

Lees unieke verhalen, boek exclusieve excursies en deel je ervaringen op Het beste van de Veluwe

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen op de Veluwe

Volg ons via Facebook en Instagram